CES 2022 Nov način dizajna osobnog računala | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

CES 2022 Nov način dizajna osobnog računala

Autor Krunoslav Ćosić

Dell će na tehnološkom sajmu u Las Vegasu predstaviti nekoliko zanimljivih tehnoloških koncepata

 Kocept Flow.jpg Izvor: Dell Technologies

CES 2022 održat će se od 5. do 8. siječnja 2022. godine, a proizvođači već najavljuju svoje novitete. Dell Technologies će predstaviti koncepte pod nazivima Luna, Flow, Pari i Stanza.

Luna

Prvi koncept Luna, razvijen u suradnji s Intelom, donosi nov način dizajna, odabira materijala i proizvodnje osobnih računala čiji je glavni cilj smanjenje utjecaja na okoliš za 50%. Koncept Luna predstavlja revolucionarni način dizajna osobnog računala s komponentama koje su dostupnije i zamjenjive te se ponovno mogu iskoristiti za proizvodnju.

 Koncept Luna (2).jpg Izvor: Dell Technologies

Matične ploče su energetski najzahtjevnije komponente za proizvodnju, trebale bi se smanjiti u svojoj veličini za 75% (sada manje od 5580 mm), a ujedno bi se trebao smanjiti i njihov broj dijelova za 20%, najavljuje koncept Luna.

Luna donosi i novi raspored unutrašnjih komponenti: matična ploča nalazi se na vrhu kako bi imala bolji doticaj s hladnijim zrakom izvan računala, a baza za punjenje baterije je odvojena od ostatka komponenti kako bi se postigla bolja pasivna distribucija topline.

Promjene će rezultirati manjom baterijom, ali će i dalje ostati jednako energetski učinkovita za dnevni rad. Aluminijski okvir proizveden pomoću hidroenergije i žigosane aluminijske konstrukcije zahtjeva manju potrošnju energije u proizvodnji s minimalnom razinom otpada.

Luna bi trebala smanjiti broj vijaka na računalu za 10x, što će ubrzati proces rastavljanja i sastavljanja računala u slučaju popravaka za jedan i pol sat. Slične inovacije doživjet će i tipkovnica koja se lakše odvaja od komponenti za jednostavnije recikliranje.

Flow

Glavni je cilj olakšati tranziciju i omogućiti maksimalnu produktivnost kako korisnik mijenja svoje lokacije rada tijekom dana. Koncept spaja uređaje, bežičnu tehnologiju, inteligentne softverske aplikacije te Wi-Fi 6E docking tehnologiju za doista jedinstveno korisničko iskustvo.

Koncept bi omogućio korisnicima da kada se probude, njihovo prijenosno računalo automatski se povezuje s zaslonima, mišem, tipkovnicom te mrežom prije nego je uopće sjeo za radni stol te učitava točku rada na kojoj je korisnik stao prethodni dan.

Pari

Virtualni sastanci čine velik dio radnih aktivnosti, zbog čega su dizajneri i inženjeri Della stvorili su koncept Pari koja koristi pozicioniranje kamere u korisnikovu prednost. Naime, sam koncept čini bežična kamera od samo 30 g mase koja se magnetizmom može postaviti bilo gdje na računalu ili radnom stolu kako bi korisnik imao direktan kontakt očima s virtualnim pozivateljima, čak i u ruci.

Zbog male mase i bežične komponente, kamera se lako može prenositi s jednog radnog mjesta na drugi ili koristiti u hodu.

Stanza

Dell za CES 2022 najavljuje koncept Stanza. Lagani prijenosni 11-inčni zaslonski uređaj bez utora namjerno nema ugrađenu kameru ili zvučnike kako bi se korisnik više koncentrirao na pisanje, a specifično je dizajniran za lakše vođenje bilješki.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI