TO NAM RADE DRUŠTVENE MREŽE Jeste li spremni za ovakvu vrstu monitora? | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

TO NAM RADE DRUŠTVENE MREŽE Jeste li spremni za ovakvu vrstu monitora?

Autor Smartlife

Računalni monitori su u posljednjih desetak godina prošli kroz razne faze dizajna, formata i dimenzija

 Elsonic EK-MD088  (2).jpg Izvor: Nojima

Programeri često koriste uspravno postavljene monitore za jednostavniji pregled koda na kojem rade. Jel stiglo vrijeme za kupovinu posebnih monitora za društvene mreže?

Evolucija računalnih monitora
Izvor: Youtube

Od 4:3 odnosa stranica stigli smo do ultra-širokih 32:9 dok su naši telefoni postali visoki - prilagođeni vertikalnom skrolanju jednom rukom. Osim jednostavnijeg korištenja jednom rukom uspravni monitori su idealni za društvene mreže koje su pravljene s beskonačnim skrolom, kao što su Instagram, Twitter, Facebook i druge.

Umjesto da sve ove mreže, ali i aplikacije za dopisivanje koristite preko svojeg telefona, kompanija Elsonic predstavila je uspravni uski monitor dijagonale 8,8 inča i odnosom stranica 7:32. Model kriptilčnog naziva EK-MD088 zamišljen je kao drugi monitor koji možete smjestiti pored vašeg PC-ja ili laptopa i koristiti ga za društvene mreže i aplikacije za dopisivanje.

 Elsonic EK-MD088  (5).jpeg Izvor: Nojima

Dobre specifikacije

Rezolucija monitora je 420 x 1920 piksela tako da ćete imati dovoljno mjesta i za pregled dugačkih dokumenata, članaka, pa i excel tablica. Monitor za povezivanje koristi mini HDMI, a za napajanje USB-C port. Bilo bi bolje rješenje za prijenos slike koristiti USB-C, ali to nije slučaj. Zbog svojih dimenzija, primarna svrha je korištenje kao sekundarni monitor, a po potrebi ga možete okrenuti i u vodoravni položaj.

Ne zauzima prostor

Jedna od najboljih karakteristika monitora je što zauzima malo prostora na radnoj površini, visok je pa baza zahtijeva svega 78 x 21 mm površine, a masa je slična prosječnom pametnom telefonu sa svega 198 grama. S obzirom na dimenzije ekrana, rezolucija je prilično visoka pa je gustoća piksela 223 ppi, što je bolje od one na prosječnim ekranima laptopa.

Osvježavanje od 60 Hz i svjetlina od 300 nita su standardne karakteristike za monitore, a na desnom boku se nalaze dva prekidača za regulaciju jačine pozadinskog osvjetljenja u šest koraka.

Monitor se trenutno prodaje samo na japanskom portalu Nojima.co.jp po cijeni od 128 dolara i dostupan je za prednarudžbe. Isporuke kreću početkom veljače 2022. godine.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI