Xiaomi nastavlja s razvojem hlađenja pametnih telefona | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Xiaomi nastavlja s razvojem hlađenja pametnih telefona

Autor Krunoslav Ćosić

Tehnologija odvođenja topline inspirirana je tehnikama koje se koriste u zrakoplovnoj industriji

 Xiaomi-11T-Pro-Rastavljanje-i-popravak Izvor: Youtube

Kineski proizvođač Xiaomi otkrio je veliki napredak u tehnologiji hlađenja za pametne telefone, s planovima za uvođenje Loop LiquidCool sustava u telefone u drugoj polovici 2022. godine. Xiaomi će koristiti tehnologiju odvođenja topline inspiriranu tehnikama koje se koriste u zrakoplovnoj industriji.

Odvajat će cirkulaciju vrućeg zraka i rashladne tekućine, istovremeno sprječavajući povratni protok topline, prenosi Mobile World Live.

U usporedbi s konvencionalnim opcijama parnih komora (VC), navodi se da tehnologija ima dvostruko veću sposobnost hlađenja, što je čini najučinkovitijim dostupnim sustavom hlađenja pametnih telefona.

 Xiaomi 11T Pro (1).jpg Izvor: Xiaomi

Tijekom 30-minutnog testa koristeći Xiaomi Mix 4, s originalnim VC-om zamijenjenim Loop LiquidCool modulom, tvrtka je rekla da je temperatura uređaja ostala ispod maksimalne razine od 47,7°C, a procesor je bio 8,6°C niži od standardnog sustava hlađenja.

Tvrtka je objasnila da iako sustav sljedeće generacije koristi istu metodu kao i CV tekuće hlađenje, novi faktor oblika donosi značajno poboljšanje učinkovitosti. Xiaomi dalje navodi kako konvencionalni VC sustavi nemaju odvojene kanale za plinove i tekućine, vrući plin i hladne tekućine te se one miješaju i ometaju jedne druge, posebno pod velikim radnim opterećenjem.

“Prstenasta pumpa ima poseban dizajn plinske cijevi, koji smanjuje otpor prolazu zraka za 30 posto. Omogućujući glatkiji protok pare, maksimalni kapacitet prijenosa topline povećava se do 100 posto.”

Xiaomi 11T Pro Disassembly Teardown Repair Video Review
Izvor: Youtube

Xiaomi je u rujnu predstavio 11T Pro pametni telefon srednjeg ranga s tehnologijom koja može u potpunosti napuniti uređaj u roku od 17 minuta. Pametni telefon je dostupan na hrvatskom tržištu te u pakiranju dolazi i spomenuti punjač snage 120 W.

 Xiaomi 11T Pro (2).jpg Izvor: Xiaomi

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI