ZAVIRITE UNUTAR KUĆIŠTA Pogledajte što skriva Xiaomi 11T Pro | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ZAVIRITE UNUTAR KUĆIŠTA Pogledajte što skriva Xiaomi 11T Pro

Autor Smartlife

Novi telefon nudi punjenje baterije nevjerojatnom snagom od 120 W

 Xiaomi-11T-Pro-Rastavljanje-i-popravak Izvor: Youtube

Telefon Xiaomi 11T Pro temeljen je na Snapdragon 888 čipsetu koji je trenutno jedan od tri najmoćnija na tržištu, a to povlači i određene konzekvence. Naravno, govorimo o hlađenju samog telefona koje mora biti izuzetno dobro kako bi se vrlo tanko kućište što manje grijalo, a takvo stanje trajalo što kraće (tu je još i ultrabrzo punjenje od 120 vati, koje na svoj način grije bateriju i sam uređaj).

Xiaomi 11T Pro Disassembly Teardown Repair Video Review
Izvor: Youtube

Kroz video rasklapanja Xiaomi 11T Pro telefona možete zaviriti i pogledati kako je kompanija organizirala unutarnje komponente i kako je izvela hlađenje sustava. Prvo što se primjećuje je korištenje većeg broja vijaka nego ljepila (što je uvijek dobra stvar) ispod panela kako bi se došlo do matične ploče i kamera.

Velika grafitna folija, zadužena za disperziju topline, između ostalog, prekriva bateriju napravljenu iz dva dijela dok matična ploča sadrži prilično razrađen sustav hlađenja s grafitnim filmom, termalnom pastom i izuzetno velikom bakrenom trakom koja pomaže da Snapdragon 888 bude pod temperaturnom kontrolom. Nekoliko držača i priključnih kabela omogućuju isključivanje oba dijela dvostruke baterije pomoću jezičaka za izvlačenje.

 Xiaomi-11T-Pro-3 Izvor: Xiaomi

Donji odjeljak telefona oko baterija opremljen je s još više grafitnog filma i s bakrenom komorom za paru, što je razumljivo s obzirom na mogućnosti brzog punjenja uređaja snagom od 120 vati i što je neophodno za odvlačenje topline tijekom punjenja, ali i istovremenog korištenja i punjenja telefona.

Kompanija Xiaomi je, čini se, zaista uradila sve kako bi Xiaomi 11T Pro ostao maksimalno“cool“ u svim scenarijima upotrebe. Telefon tijekom punjenja neće biti toliko vruć da ga je bilo nezgodno držati.