AKCIJSKI GUMB: Imat će ga svi modeli iPhonea 16 | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

AKCIJSKI GUMB: Imat će ga svi modeli iPhonea 16

Autor Igor Martić

Obična fizička tipka trenutno je velika razlika između aktualnih Appleovih modela

 Apple iPhone 15 Pro akcijska Action tipka.jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Ako vam je za oko zapela akcijska tipka, što je na iPhone 15 Pro seriji bila velika novost, iako se radi samo o zamjeni tipke koja je prije omogućavala promjenu između vibracijske i zvučne dojave dolaznog poziva i drugih notifikacija, ali niste spremni potrošiti veliki novac obradovat će vas jedna informacija.

Apple bi akcijsku tipku na okviru kućišta telefona trebao omogućiti u cijeloj iPhone 16 seriji. Time će se maknuti razlika između „neprofesionalnih od profesionalnih“ modela. Podsjetimo se, serija iPhone 14 Pro je imala Dynamic Island, a ove je godine taj otočić stigao na obični iPhone 15 i iPhone 15 Plus.

Ipak, do predstavljanja sljedeće iPhone 16 serije ostalo je još devet mjeseci tako da ćemo tek vidjeti hoće li Appleov akcijski gumb postati mainstream na seriji iPhone 16. Postavlja se pitanje što bi mogla biti novost na sljedećoj Pro verziji, kako bi se Pro modeli ipak razlikovali odnosno isticali.

 Akcijska tipka (Action Button)  iPhone 15 Pro (1).jpg Izvor: Youtube

Apple bi u budućnosti akcijskoj tipki trebao pridružiti više značajki kako bi postala još moćnija. Govori se da bi se Action Button trebao učiniti kapacitivnom tipkom umjesto mehaničkog prekidača. Bit će to slično Touch ID tipki na starijim iPhone modelima, koji su koristili taktilni osjećaj. Nešto takvo postoji na MacBook računalima – Force Touch trackpad.

Nagađa se da bi Apple mogao eksperimentirati s različitim veličinama akcijskog gumba na iPhoneu 16 te bi dizajni koji se tek predlažu trebali ponuditi veće tipke nego na iPhone 15 Pro seriji. Samim time bi i implementacija bila nešto drugačija nego što je sada.

Još se jedna priča sve više spominje, a to je da bi i iPhone SE četvrte generacije trebao imati akcijsku tipku. Time bi svi modeli iPhonea izgubili tipku po kojoj su iPhonei poznati još od prvog modela iz 2007. godine, po prekidaču za isključivanje zvuka.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI