DREAM CHIP: Samsung će preimenovati svoj čip | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

DREAM CHIP: Samsung će preimenovati svoj čip

Autor Krunoslav Ćosić

Exynos bi sljedeće godine mogao biti preimenovan u “Čip iz snova”

 Samsung-Exynos-2200.jpg Izvor: Samsung

U Samsungu smatraju kako je vrijeme za novi naziv te bi poznati naziv za čipove Exynos trebao biti preimenovan. Kroz rebranding bi Samsung mogao popraviti i imidž svojih čipova, a priča se da bi naziv mogao biti Dream Chip.

Samsungov „Dream Team“ navodno radi na sljedećoj generaciji Exynos 2400 čipa, iako se za sada radi samo o glasinama, a u timu su inženjeri visoke klase kako bi se marljivo radeći osigurala budućnost čipa Exynos, nakon nedavnih slabijih rezultata.

Samsung na tržišta, na kojima je nekada dostavljao Galaxy S modele s Exynos čipom, već neko vrijeme isporučuje Qualcommov Snapdragon. Sve je počelo davne 2011. godine, s modelom Galaxy S2.

 exynos,korean phone,smartphone 5g,smartphone,android,hand holdin Izvor: Shutterstock

Posljednji flagship čip Exynos 2200 nije imao dobre rezultate početkom 2022., što se odrazilo na seriju Galaxy S22 koju pokreće istoimeni čip Exynos 2200. U međuvremenu je ostvarena optimizacija čipa koji sada radi mnogo bolje.

Na forumima se mogu vidjeti izjave mnogih fanova Samsunga koji ne gaje simpatije prema Exynosu kao nekada prije. Povratak na Exynos morat će biti dobro odrađen, ako se Samsung odluči na taj potez i ponovo uloži resurse i novac u novi čip.

To bi i mogao biti razlog za rebranding, piše Connor na platformi X: „Goodbye Exynos. Hello Dream Chip.“


Naziv Dream Chip (ili samo Dream) očigledno bi mogao biti inspiriran „Dream teamom“. Za sada ima nedoumica hoće li cijela linija čipova koje Samsung proizvodi, a dostupni su i izvan flagship modela, imati također tako zvučan naziv. 2024. godina uskoro dolazi te ćemo se uskoro moći i uvjeriti u istinitost takvih tvrdnji, a možda već i 17. siječnja 2024. kada bi se, prema informacijama koje kruže po internetu, trebala predstaviti sljedeća serija Galaxy S24.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI