Huawei Mate 60 Pro+ je novi kralj fotografije | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Huawei Mate 60 Pro+ je novi kralj fotografije

Autor Krunoslav Ćosić

Huawei je već neko vrijeme "pretplaćen" na prvo ili prva mjesta na listi najboljih kamera

 Huawei Mate 60 Pro+ (3).jpg Izvor: Huawei

Nakon niza testova Dxomark je Huaweiju Mate 60 Pro+ dao 157 bodova, što je za jedan bod više od dosadašnjeg, višemjesečnog vladara liste Huaweija P60 Pro. Na listi se među top 10 nalazi i prethodnik, Huawei Mate 50 Pro sa 149 bodova. Po 154 boda imaju Apple iPhone 15 Pro Max i Apple iPhone 15 Pro.

Huawei Mate 60 Pro+ s HarmonyOS 4 ima glavni OIS senzor od 48 megapiksela uz varijabilni otvor blende od f/1.4 do f/4.0, drugi senzor je širokokutni od 40 megapiksela dok je telefoto od 48 megapiksela (s OIS-om).

Iz Dxomarka kažu kako Huawei Mate 60 Pro+ nudi široki dinamički raspon, točnu ekspoziciju i dobre detalje, čak i u vrlo izazovnim uvjetima. Izvrsne rezultate daje osobito u fotografijama i zumiranju.

Ocijenili su Huaweijevu kameru s najboljim rezultatom u 3 Dxomarkova slučaja upotrebe: prijatelji i obitelj, u zatvorenom prostoru i na otvorenom, a Huaweiju je samo 1 bod nedostajao od najboljeg rezultata u uvjetima sa slabim svjetlom.

Pri snimanju fotografija uređaj može dati izvrsne rezultate fotografija u svim slučajevima upotrebe i uvjetima osvjetljenja. Omogućuje izvrstan kompromis između zadržavanja detalja i smanjenja šuma, točne ekspozicije cilja, širokog dinamičkog raspona i ugodnog prikaza boja.

 Huawei Mate 60 Pro+ (4).jpg Izvor: Huawei

Varijabilni otvor blende optimizira dubinsku oštrinu za svaku scenu tako da je Mate 60 Pro+ izvrsna opcija za grupne portrete postižući dobru oštrinu na svim subjektima u kadru. Osim toga, njegova sposobnost zamrzavanja pokreta i minimiziranja zamućenja pokreta kao i brz odziv zatvarača olakšavaju snimanje odlučujućeg trenutka u pokretnim scenama.

Dxomark je i Huaweijevim ultraširokim i telefoto kamerama također dao pohvale jer nude izvanredne rezultate. Zahvaljujući odličnim detaljima, niskoj razini šuma, pouzdanom sustavu autofokusa i širokom dinamičkom rasponu Huaweijeva ultraširoka kamera dobiva najbolju ocjenu do sada u podrezultatu sa širokokutnim snimanjem. Tele rezultati (s telefoto senzorom) na srednjem dometu također su izvrsni, s prekrasnim teksturama i niskim šumom, čak i na slikama sa slabim osvjetljenjem.

 Huawei Mate 60 Pro+ foto.jpg
Fotografija snimljena s Huawei Mate 60 Pro+
Izvor: Huawei

Ističu kako Huawei Mate 60 Pro+ ne briljira kad je riječ o snimanju videa, u čemu je ipak superiorniji iPhone 15 Pro Max, ali kažu da je Mate 60 Pro+ odlična opcija za snimanje videozapisa, posebno zahvaljujući svojim impresivnim performansama stabilizacije videa.

 Huawei Mate 60 Pro+ (2).jpg Izvor: Huawei

 Huawei Mate 60 Pro+ (1).jpg Izvor: Huawei

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI