PREDSTAVLJEN JE NOVI PAMETNI TELEFON Znate li što je Pragati OS? | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PREDSTAVLJEN JE NOVI PAMETNI TELEFON Znate li što je Pragati OS?

Autor Krunoslav Ćosić

Jio predstavlja jeftin pametni telefon koji bismo vrlo rado isprobali

 JioPhone Next (12).jpg Izvor: Jio.com

JioPhone Next pokreće Pragati OS, platforma izvedena iz Androida, a operativni sustav su zajednički razvili Google i Jio Platforms. Prodaja ovog telefona počinje 4. studenog 2021., ali u Indiji, za 86 dolara. Iako je Indija daleko od nas, privukao nas je operativni sustav.

 JioPhone Next (4).jpg Izvor: Jio.com

Ovaj telefon za masovno tržište u Indiji bi trebao omogućiti mnogim od 1,4 milijardi Indijaca digitalne servise na dlanu kako bi se u zemlji pokrenula digitalna revolucija. Uz telefon, dostupan na 24 sate, korisnicima će se ponuditi podatkovni paketi, počevši od 5 GB. Najveći paket će ponuditi 2,5 GB podataka dnevno

Izvršni direktor Googlea i Alphabeta Sundar Pichai iskoristio je Twitter kako bi istaknuo "duboku suradnju" s Jiom, prilagođavajući uređaj indijskim korisnicima i pomažući većem broju ljudi da pristupe internetu. 4G smartfon JioPhone Next je trebao biti lansiran u rujnu, ali je odgođen zbog globalnog nedostatka komponenti.

 JioPhone Next (11).jpg Izvor: Jio.com

Operativni sustav u pametnom telefonu, uz Googleove servise, donosi i lokalne JioTV, JiCinema, softver se automatski nadograđuje kako bi se dobile nove funkcionalnosti, ali i povećala sigurnost.

JioPhone Next koristi 5,45-inčni HD ekran uz 60 HZ osvježavanje slike u formatu koji ne prekriva cijeli prednji dio kućišta, ali je ekran prekriven sa zaštitnim Gorilla Glass 3 staklom. Telefon ima dvije kamere – straga od 13 megapiksela te prednju od 8, a uz kameru je moguće i prevođenje teksta, što je bitno za Indiju u kojoj se govori veći broj različitih jezika.

 JioPhone Next (10).jpg Izvor: Jio.com

Baterija je kapaciteta 3500 mAh, telefon pokreće Qualcomm Snapdragon QM215 na taktu do 1,3 GHz, ima 2 GB radne memorije uz koju će ugodno koristiti posebnu (olakšanu) verziju Androida, a 32 GB interne memorije proširiva su microSD karticama do 512 GB. Podržan je rad s dvije SIM kartice. Telefon dolazi u crnoj i plavoj boji.

 JioPhone Next (1).jpg Izvor: Jio.com

 JioPhone Next (3).jpg Izvor: Jio.com

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI