AKO TRAŽITE NEŠTO POSEBNO I DRUGAČIJE: Ovo je uspravni gramofon | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

AKO TRAŽITE NEŠTO POSEBNO I DRUGAČIJE: Ovo je uspravni gramofon

Autor Krunoslav Ćosić

ToVerse je okomiti uređaj za reprodukciju vinilnih ploča, a omogućuje i moderne načine povezivanja

 ToVerse gramofon (1).jpg Izvor: Kickstarter

U kućištu potpuno automatskog uređaja za reprodukciju vinilnih ploča smješten je i zvučnik, ploča se vrti preko remenskog pogona, a uključeni su još Bluetooth ulaz i izlaz. ToVerse je projekt koji se tek razvija, a ponuđen je na Kickstarteru kroz kampanju koja će uskoro završiti te već u studenom 2023. godine omogućiti uživanje u glazbi prvim kupcima. Za sada su skupili 21.000 USD.

Mnogi u digitalnom dobu čeznu za stvaranjem dublje veze s glazbom, prihvaćanjem njezinih čistih emocija i jasnog osjećaja rituala. ToVerse donosi neusporedivu toplinu tona i izuzetnu pažnju posvećenu detaljima kroz vinilne ploče, uranjajući vas u jedinstveni šarm glazbe.

Kad god se vaša voljena ploča vrti konstantnom brzinom od 33 ili 45 rpm (okretaja u minut) glazba se doživljava poput živahnog povijesnog dokumentarca prikazujući svaki kadar u kaleidoskopu boja.

 ToVerse gramofon (1).gif Izvor: Kickstarter

Ovo je all-in-one, potpuno automatski okomiti gramofon dizajniran za mlađe ljubitelje vinila i iskusne kolekcionare. Uživajte u glazbi bez potrebe za složenim postavkama ili kupnjom dodatnih uređaja, zadovoljavajući time i nove entuzijaste i iskusne ljubitelje.

S ugrađenim sustavom pogona s remenom i opremljen automatskim balansom i protuutegom gramofon osigurava stabilnost i sprječava podrhtavanje ili oštećenje pri reprodukciji ploča u okomitom položaju.

ToVerse je gramofon s funkcijom motorizirane ručice, sposoban osjetiti položaj ploče i eliminirati potrebu za ručnim podešavanjem, postižući cilj automatske kontrole kretanja ručice. Uz pomoć mikroračunala koje kontrolira kretanje ploče oslobađa vaše ruke i izbjegava rizik od oštećenja.

 ToVerse gramofon (2).gif Izvor: Kickstarter

Uređaj ima gumb za naprijed/natrag te služi za pomicanje ručice za odabir glazbe bez ručnog dodira, čime se sprječava oštećenje igle. Štoviše, uključuje tipke za pokretanje/zaustavljanje i gore/dolje za automatiziranu kontrolu reprodukcije vinila dopuštajući pauzu/reprodukciju podizanjem/spuštanjem ploče, osiguravajući jednostavno rukovanje.

Tradicionalni gramofoni često se oslanjaju na vijke i matice za pričvršćivanje ploča na podlogu, spoj koji s vremenom popušta, što dovodi do klizanja ploče i preskakanja igle. Nasuprot tome, ToVerse daje prednost jednostavnosti korištenja koristeći mehanizam za brzo stezanje koji eliminira potrebu za navojnim spojevima. Ovaj dizajn ne samo što pojednostavljuje rad i povećava učinkovitost već također smanjuje vibracije i probleme s iglom tijekom reprodukcije.

 ToVerse gramofon (5).jpg Izvor: Kickstarter

 ToVerse gramofon (4).jpg Izvor: Kickstarter

ToVerse Quick Vinyl Stabilizer ima postavke s dvije brzine za prilagodbu uobičajenim vrstama vinilnih ploča koje se nalaze na tržištu uključujući brzine reprodukcije od 33 i 45 rpm. Uz to, proizvod je opremljen prekidačem od 7"/12" koji vam omogućuje neprimjetno prilagođavanje različitim veličinama vinilnih ploča.

Osim reprodukcije klasičnih vinilnih ploča gramofon je opremljen RCA i AUX sučeljima, što vam omogućuje povezivanje s pojačalima ili električnim zvučnicima. Uz funkciju Bluetooth ulaza gramofon vam omogućuje povezivanje pametnog telefona putem Bluetootha i reprodukciju glazbe putem uređaja za vinilne ploče, a zvuk s gramofona može se putem Vluetootha poslati na drugi audio sustav.

 ToVerse gramofon (3).jpg Izvor: Kickstarter

 ToVerse gramofon (7).jpg Izvor: Kickstarter

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI