SAD JE STANJE OVAKVO: Samsung, Apple, Xiaomi, Vivo, Oppo | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SAD JE STANJE OVAKVO: Samsung, Apple, Xiaomi, Vivo, Oppo

Autor Smartlife

Poznati su rezultati isporuka pametnih telefona za treći kvartal 2021.

 profimedia-0637802517 Izvor: Khunkorn Laowisit / Panthermedia / Profimedia

Samsung je i dalje suvereni vladar tržišta pametnih telefona u svijetu, uz 23 posto udjela u trećem kvartalu koji traje od srpnja, kolovoza pa do kraja rujna, pokazuju podaci koje je objavio Canalys. Samsung je i prije godinu dana imao udio od 23 posto.

Ukratko, proizvođači su se opet izmiješali, a treći kvartal donio je nove pobjednike. Raniji broj jedan je opet tamo, a vratio se i Apple, ali je jedan od kineskih proizvođača najveći pobjednik trećeg tromjesečja 2021.

 Samsung Galaxy Z Fold3 & Flip3
Samsung Galaxy Z Fold3 & Flip3
Izvor: Bhubeth Bhajanavorakul / Alamy / Alamy / Profimedia

Nedostatak komponenti, prije svega čipova, utjecao je na to da tržište u trećem tromjesečju padne za šest posto u odnosu na isti period prošle godine (srpanj, kolovoz i rujan 2021). Na turbulentnom tržištu najviše je, kroz godinu dana, porastao Apple - oko tri posto, dok je Samsung zadržao svoju poziciju baš kao i Xiaomi (prvi s 23% globalnog tržišta, a treći s 14 posto). U drugom kvartalu ove godine Xiaomi je držao drugo mjesto, a u Europi te na hrvatskom tržištu u pojedinim mjesecima bili su čak i prvi.

 Apple iPhone 13 Pro Max
Apple iPhone 13 Pro Max
Izvor: nyc russ / Alamy / Alamy / Profimedia

Prema izvještaju Canalys kompanije, Xiaomi je s 14 posto samo korak iza Apple kompanije koja ima 15 posto tržišta. To je za Xiaomi svakako korak unatrag jer je tijekom Q2 perioda kompanija bila na poziciji gdje je u ovom trenutku američki proizvođač.

Kineske kompanije vivo i Oppo zamijenile su svoje pozicije tijekom trećeg tromjesečja, kad su obje imale po 10 posto udjela na tržištu po obujmu isporuka telefona.

 Prodaja pametnih telefona Q3 2021 Canalys Izvor: Canalys

Prema najnovijim podacima koje je objavila kompanija Canalys, Vivo se po prvi put našao na četvrtom mjestu po broju isporučenih pametnih telefona u svijetu, s tržišnim udjelom od 10 posto u trećem kvartalu 2021. godine.

To je minimalno više u odnosu na Oppo koji isto stoji na 10%, ali ovo će biti dovoljno da Vivo ostane zapamćen po prvi put na poziciji broj 4. Također, i Vivo i Oppo su imali rast po jedan posto kad se usporedi isti period iz 2020. godine.

Raniji kvartalni rezultati kompanije Canalys ukazivali su na to da je Vivo ostao među prvih pet brendova na globalnom tržištu pametnih telefona tijekom prethodnih godinu dana. Sad još čekamo Counterpoint Research i IDC kako bi se potvrdila Canalysova računica.

 Vivo pametni telefon Izvor: Vivo

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI