ZANIMLJIVE PAMETNE NAOČALE TCL Thunderbird s microLED tehnologijom | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ZANIMLJIVE PAMETNE NAOČALE TCL Thunderbird s microLED tehnologijom

Autor Krunoslav Ćosić

Prve TCL holografske naočale koje se koriste i kao „dvogled“ uz full-color microLED

 TCL Thunderbird Smart Glasses Pioneer Edition (2) Izvor: Youtube

Puni naziv pametnih naočala je TCL Thunderbird Smart Glasses Pioneer Edition, a koriste se za uživanje u proširenoj stvarnosti korištenjem microLED tehnologije.

Koristi se holografski prijenos valova uz algoritam optimizacije analize spajanja svjetlosnih valova i jedinstvenog mikro zaslona u punoj boji. Ekrani su tanki i lagani, uz visoku svjetlinu. Thunderbird naočale je TCL razvijao tri godine povezujući svjetlosne valove i algoritme optimizacije čime je postignuta ravnoteža u učinkovitosti, disperziji i masovnoj produktivnosti.

 TCL Thunderbird Smart Glasses Pioneer Edition (3) Izvor: Youtube

Korištenjem staklenih pločica s visokim indeksom loma značajno se smanjio kritični kut ukupne refleksije omogućujući prijenos valova čak i za svjetlost velikog kuta te razvoj optimalne jednoslojne arhitekture valovoda, što je ključni korak prema postizanju laganih AR naočala.

Pionirska verzija Thunderbird pametnih naočala omogućuje dijeljenje fotografija, primjenu pri prijevodu u stvarnom svijetu, ali i inteligentne kontrole i funkcije povezivanja. Naočale omogućuju korištenje navigacije u stvarnom vremenu, povezivanje s kvakom u automobilu te druge funkcije.

 TCL Thunderbird Smart Glasses Pioneer Edition (6) Izvor: Youtube

 TCL Thunderbird Smart Glasses Pioneer Edition (7) Izvor: Youtube

Te druge funkcije su također korisne – naočale se mogu spojiti s pametnim domom kako bi se na daljinu isključio i uključio klima uređaj, rasvjeta, televizori, spustile rolete na prozorima, otključala i zaključala vrata ako nekoga želite pustiti u kuću. Pri tome se koristi funkcija Smart Link.

S naočalama je moguće snimiti fotografiju te ju odmah sinkronizirati s pametnim telefonom i oblakom (cloud). Mogu čak i prikazati više ekrana ako se koriste za potrebe posla i komunikaciju s uredom na daljinu. Zgodno je i korištenje video poziva dok se normalno krećete po prostoru, a ekran s osobom je u samo jednom dijelu pogleda kroz naočale.

 TCL Thunderbird Smart Glasses Pioneer Edition (1) Izvor: Youtube

TCL nije objavio kad bi se pametne naočale Thunderbird mogle pojaviti na tržištu niti po kojoj cijeni, ali se očekuju kroz tri do pet godina. Najbolje da pogledate video i uvjerite se u funkcionalnosti koje su totalno cool:

TCL Thunderbird Smart Glasses Pioneer Edition
Izvor: Youtube

 TCL Thunderbird Smart Glasses Pioneer Edition (5) Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI