ČUDO IZ TCL-A: Ekran koji se i savija i rola | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ČUDO IZ TCL-A: Ekran koji se i savija i rola

Autor Krunoslav Ćosić

Koncept smo uživo vidjeli prije godinu dana i nismo vjerovali da će ga TCL još i dodatno unaprijediti

  Izvor: Youtube

U veljači prošle godine TCL je malom broju novinara predstavio nekoliko koncepata ekrana koje razvijaju. TCL je poznati svjetski proizvođač ekrana, ali ono što su nam tada pokazali graničilo je sa stvarnošću. I dok su jedni proizvođači predstavljali savitljive ekrane drugi su u ponudi imali ekrane koji se rolaju. Nikome nije palo na pamet spojiti sve u jedno.

  Izvor: Krunoslav Ćosić

Od 6,87 do 10 inča dijagonale, u jednom potezu
Izvor: Youtube

TCL je to ipak uspio napraviti. U Barceloni smo prije godinu dana savijali i doslovce lomili različite vrste ekrana, a jedan koncept nam je posebno privukao pozornost – rolo ekran. Omogućavao je razvlačenje ekrana jednim potezom ruke. U to vrijeme to je bila samo ideja.

Nešto više od godinu dana kasnije TCL je predstavio ekran koji se i savija i rola. Sasvim dovoljno da se dobije praktičan tablet u malom pakiranju.

Novi TCL koncept je upravo to - nespojiva kombinacija ekrana na uređaju, koji se i savija i urolava, a zatim i izvlači po potrebi. Ekran dijagonale 6,87 inča pretvara se iz pametnog telefona u phablet (kombinaciju telefona i tableta) od 8,85 inča, a zatim i u tablet od 10 inča (od 17,45 do 25,4 centimetra).

  Izvor: Youtube

  Izvor: Youtube

  Izvor: Youtube

TCL Fold ‘n Roll je i dalje samo koncept. Ova kineska tvrtka poznata je po tome da ne žuri s izlaskom na tržište – razvijaju nove proizvode, ali s njima na tržište izlaze tek kada je tržište zaista spremno prihvatiti takve novosti. Dakle, žele pokazati da su spremni za utakmicu u kojoj će na teren ipak prvi izaći netko drugi.

Tajna TCL Fold ‘n Roll uređaja je u novoj i dorađenoj dragonhindge šarki koja se može i razvlačiti i savijati, što omogućuje da se koristi jednako uspješno i pouzdano na oba dijela ekrana - onom koji se rola i onom koji se savija.

  Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Prvi savitljivi uređaj TCL će predstaviti do kraja 2021. godine te do tada očekujemo snižavanje cijena ovakvih vrsta uređaja koji koštaju i do 20.000 kuna. Huawei Mate X2, predstavljen u veljači ove godine, košta 2470 eura.