OSOBNI KLIMA UREĐAJ: Nosi se na ruci, poput sata | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

OSOBNI KLIMA UREĐAJ: Nosi se na ruci, poput sata

Autor Davor Dakić

Silent Cicada mogao bi ovog ljeta biti najcool modni dodatak

 Silent Cicada (4).jpg Izvor: Kickstarter

Izgleda poput snježne pahuljice - Silent Cicada je osobni klima uređaj, a za rashlađivanje tijela koristi nešto drugačiji način od klasičnih klima uređaja. Djeluje tako što izravno hladi krv koja cirkulira tijelom, a ne zrak oko njega tako da se ne gubi energija.

Istovremeno, niti ne smeta drugim ljudima. Može čak djelovati i kao obloga s ledom na čelu za brzo ublažavanje groznice. Zbog jedinstvene tehnologije nisu potrebne štetne tvari poput rashladnih tekućina, a iza uređaja stoji dizajnerski tim iz Singapura.

Hlađenje tijela predstavlja nekoliko izazova kao što su individualne preferencije temperature, nelagoda od vrućine, pregrijavanje tijekom fizičke aktivnosti, valovi vrućine, rad u vrućim okruženjima i medicinska stanja koja povećavaju rizik od bolesti povezanih s vrućinom.

 Silent Cicada (7).jpg Izvor: Kickstarter

S ovim nosivim, laganim osobnim klima uređajem s malom potrošnjom energije možete se rashladiti i osjećati udobno. Proizvod je dizajniran da bude siguran i jednostavan za korištenje. Za razliku od drugih osobnih rashladnih uređaja koji se mogu postaviti u blizini vitalnih organa i izvan vidokruga ovaj nosivi uređaj u obliku narukvice uvijek je nadohvat ruke.

I bez kompliciranog postavljanja ili teške opreme za nošenje možete uživati u hladnoj udobnosti, bez ikakvih problema. Tijekom ljeta ili nakon bavljenja sportom mnogi ljudi pribjegavaju korištenju ledenih jastučića na koži kako bi brzo rashladili tijelo. Međutim, ova metoda hlađenja ne utječe samo na ciljano područje već i na protok krvi koji kroz njega prolazi.

 Silent Cicada (6).jpg Izvor: Kickstarter

Kada krv na nižoj temperaturi cirkulira tijelom putem kardiovaskularnog sustava, ona vas učinkovito hladi iznutra. Ipak, ključno je razumjeti da nisu svi dijelovi tijela prikladni za hlađenje. Hlađenje kože može dovesti do vazokonstrikcije i neuravnoteženog znojenja.

Hladna područja u blizini vitalnih organa poput kralježnice, vrata ili mozga mogu rezultirati visokim krvnim tlakom, glavoboljama i drugim neugodnim simptomima, uključujući ishemijski moždani udar. Istraživanje MIT-a otkriva da laganim snižavanjem temperature zapešća tijekom nekoliko minuta pojedinci percipiraju sveobuhvatan učinak hlađenja cijelog tijela.

Crpeći inspiraciju iz utvrđenih tehnika terapije toplinskog udara u tvrtki Silent otkrili su da primjena jednostavnog rashladnog jastučića na radijalne i brahijalne arterije može sigurno i učinkovito osloboditi pojedince od nelagode povezane s vrućinom. Najbolji dio je to što ovaj rashladni jastuk troši minimalnu energiju zahtijevajući samo jednu litijsku bateriju da osigura potrebnu snagu.

Zahvaljujući naprednoj tehnologiji supravodiča i vrhunskom upravljanju toplinom nosivi osobni klima uređaj učinkovito pretvara električnu energiju u hladnoću osiguravajući vašu udobnost bez potrebe za vodom, ledom ili glomaznim kompresorima. Revolucionarni proizvod troši manje od 1% energije koju koriste konvencionalni klima uređaji.

U ponudi su četiri različita modela: Model G i Model GE dizajnirani su za gospodu dok su Model L i Model LE skrojeni za dame. Svaki model izrađen je tako da odgovara individualnim preferencijama i potrebama, osiguravajući personalizirano i ugodno iskustvo. Masa Modela G je 80 grama, GE ima 82 grama dok Model L i Model LE imaju masu od 66 odnosno 68 grama.

Premještanje osobnog klima uređaja Silent Cicada
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI