HIBRIDNI RAD: Nova OptiPlex poslovna stolna računala | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

HIBRIDNI RAD: Nova OptiPlex poslovna stolna računala

Autor Krunoslav Ćosić

Dell Technologies je predstavio poslovna stolna računala povodom proslave 30. godišnjice ove serije uređaja

 Dell OptiPlex Micro.jpg Izvor: Dell Technologies

Nova serija s Intel procesorima 13. generacije dizajnirana je u vidu smanjenja kompleksnosti kao i pružanja iskustva performansi te inteligentnih mogućnosti novih generacija. Predstavljena su nova rješenja u smislu OptiPlex All-in-one, Micro, Small Form Factor i Tower varijanti s različitim kombinacijama fokusa na performanse ili veličinu dizajna kako bi korisnici i kupi sebi mogli odabrati opciju koja im najbolje odgovara.

Prema internoj analizi tvrtke, za OptiPlex portfelj najsigurnijih i najinteligentnijih poslovnih stolnih računala na svijetu 9 od 10 kupaca smatra da su bolji od konkurencije po pitanju jednostavnosti postavljanja, iskustva podrške te pouzdanosti.

Novost je što od sada računala više neće biti označena prema različitim serijama, poput 3, 5 i 7 serije, uređaja, nego će ih se tretirati kao jedinstvene Optiplex modele. Kroz jednostavan postupak od dva koraka, korisnici mogu odabrati oblik koji im odgovara, a potom značajke koje su im potrebne prije kupnje.

 Dell OptiPlex Tower_2.jpeg
Dell OptiPlex Tower
Izvor: Dell Technologies

Upravljanje uređajima postaje jednostavnije zahvaljujućim jedinstvenim BIOS sučeljima, jednog za All-in-one modele, a drugog za sva ostala rješenja. Sustav vanjske BIOS verifikacije stvara sigurnosnu kopiju sustava u slučajevima grešaka ili napada kako bi se omogućilo lakše identificiranje budućih prijetnji.

SafeID opcija pruža autentifikaciju integriteta putem sigurnosnog spremanja i procesuiranja podataka za pristup na posebnom sigurnosnom čipu. Dodatno, uz pomoć sigurnosne verifikacije komponenti, korisnici mogu biti sigurni da će njihovi proizvodi bit dostavljeni baš onako kako su ih definirali i naručili, čime lanac opskrbe postaje siguran.

Ostvaren je napredak po pitanju održivosti te su stolna računala Optiplex dizajnirana s do 59,6% plastike nastale nakon korištenja drugih uređaja. Dodatno, okviri određenih modela proizvedeni su s minimalno 10% recikliranog čelika.

 Dell OptiPlex Small Form Factor_1.jpg
Dell OptiPlex Small Form Factor
Izvor: Dell Technologies

Svi novi modeli imaju proširenje kapaciteta Intel vPro platforme, gdje Intel vPro Essentials te Intel vPro Enterprise značajke omogućavaju suvremene mogućnosti upravljanja te sigurnost na razini hardvera kao i manju potrošnju energije.

Dodatno, Dell Optimizer softver koristi umjetnu inteligenciju kako bi poboljšao produktivnost sustava. Svi modeli OptiPlex obitelji mogu se dodatno proširiti rješenjima za hibridan rad uključujući posebne monitore i dijelove periferije kao i posebne stalke i postolja koja su posebno testirana i usavršena za najbolje moguće iskustvo.

Odabrani Optiplex modeli podržavaju i implementaciju dvostrukih Dell Technologies monitora, koji u paru s posebnom tipkovnicom i mišem dizajnirah za suradnički rad omogućavaju najbolje iskustvo rada i video poziva.

Četiri varijante

Novi Optiplex All-in-one model od 24 inča pruža prvoklasne performanse kao i kvalitetu zvuka i videozapisa u primamljivom, elegantnom dizajnu. Navedeni model donosi Intel Core i9 procesore, 64 GB DDR5 radne memorije te mehaničku FHD ili 5MP IR kameru koja se može uvlačiti, s dodatnim opcijama Express Sign-in prijavljivanja te inteligentne privatnosti.

 Dell OptiPlex All In One.jpeg
Dell OptiPlex All In One
Izvor: Dell Technologies

Drugi model OptiPlex Micro omogućava maksimalnu produktivnost u ultra-kompaktnoj veličini uređaja, a također je opremljen Intel Core i9 procesorima i 64 GB DDR5 radnom memorijom. Posebnu ovogodišnju inovaciju predstavlja Type-C napajanje od jednog kabela za konfiguraciju računala od 35 W.

 Dell OptiPlex Micro_2.jpeg
Dell OptiPlex Micro
Izvor: Dell Technologies

Sve što je potrebno je povezati Optiplex računala Type-C kabelom s Dell USB-C hub monitorom za trenutno punjenje i prijenos podataka u urednom okruženju bez previše žica.

Optiplex Small Form Factor je namijenjen za one kojima su potrebne snažnije performanse i više mogućih ulaza, ali i dalje zahtijevaju kompaktan dizajn. Novi Dell Technologies modeli dolaze s varijantama koje koriste Intel Core i9 procesore te 128 GB DDR5 radnu memoriju.

 Dell OptiPlex Small Form Factor_2.jpeg
Dell OptiPlex Small Form Factor
Izvor: Dell Technologies

 Četvrti model Optiplex Tower bit će od koristi onima kojima su potrebne ultimativne performanse i mogućnosti proširenja s i9 125W procesorima koje pokreću NVIDIA grafičke kartice uz podršku do 128 GB DDR5 radne memorije.

 Dell OptiPlex Tower_1.jpeg
Dell OptiPlex Tower
Izvor: Dell Technologies

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI