IZRADA IPHONEA 14 PRO MAX: Košta 3,7% više nego iPhone 13 Pro Max | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

IZRADA IPHONEA 14 PRO MAX: Košta 3,7% više nego iPhone 13 Pro Max

Trošak materijala za iPhone 14 Pro Max sa 128 GB memorije je oko 464 USD

 Apple iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max.jpg Izvor: SYSPEO / Sipa Press / Profimedia

Proizvodnja pametnog telefona iPhone 14 Pro Max od 128 GB (mmWave verzija), prema BoM analizi Counterpoint Researcha (mješoviti popis materijala), košta Apple do 474 dolara. Cijena modela sa sub-6GHz iznosi 454 USD. Uz pretpostavku prodaje 44% mmWave verzije (do kraja 2022.), cijena materijala za iPhone 14 Pro Max iznosi oko 464 USD, što je povećanje od 3,7% u odnosu na iPhone 13 Pro Max.

Aplikacijski procesor, zaslon i kamera glavne su kategorije u kojima je cijena porasla. Ove komponente sada također imaju veći udio u BoM-u.

 Apple iphone 14 Pro Max.jpg Izvor: Apple

Appleov prvi 4 nm procesni aplikacijski procesor

Appleova nova generacija mobilnog procesora, A16 bionic, sadrži nevjerojatnih 16 milijardi tranzistora, što je povećanje od 6,7% u odnosu na A15 s 15 milijardi tranzistora. To omogućuje poboljšane CPU, GPU, neural engine i ISP performansi kamere. Zbog svog naprednijeg 4 nm procesa, procjenjuje se da će sam aplikacijski procesor dovesti do povećanja troškova od 11 USD, povećavajući udio kategorije obrade na 20% u trošku BoM-a.

Nadogradnja zaslona

Osim nadogradnje vršne svjetline u HDR načinu rada i načinu rada na otvorenom, Apple je dodao značajku uvijek uključenog zaslona u iPhone 14 Pro Max. Ova značajka čini zaslon lakim za pregled kada je zaključani zaslon uključen. Sve nadogradnje zajedno povećale su kategoriju prikaza. Panele koji se koriste u iPhoneu 14 Pro Max isporučuje Samsung.

 Apple iPhone 14 Pro (7).jpg Izvor: Apple

48 MP CIS nadogradnja na glavnoj kameri

iPhone 14 Pro Max ima glavnu kameru od 48 MP sa senzorom slike od četiri piksela s površinom senzora koja je 65% veća od one u iPhoneu 13 Pro Max. Stabilizacija pomaka senzora glavne kamere također je nadograđena na drugu generaciju u iPhoneu 14 Pro Max.

Sony isporučuje senzor slike za Apple. Sunny Optical, Largan Digital i GSEO su dobavljači za 7P leću glavne kamere dok LG Innotek isporučuje modul. Prednja kamera poboljšana je dodatkom značajke automatskog fokusiranja dok je njezina leća nadograđena na 6P s 5P prisutne u iPhoneu 13 Pro Max. GSEO i Sunny Optical glavni su dobavljači leća prednje kamere. Ove nadogradnje zajedno su povećale cijenu kategorije kamera za 6,30 dolara u iPhoneu 14 Pro Max.

 Apple iPhone 14 Pro (5).jpg Izvor: Apple

 Apple iPhone-14-Pro-Max-BOM.jpg Izvor: Counterpoint

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI