PROBLEMI SA SWITCH KONZOLOM Dolaze kvarovi i to se ne može izbjeći | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PROBLEMI SA SWITCH KONZOLOM Dolaze kvarovi i to se ne može izbjeći

Autor Smartlife

Korisnici su počeli prijavljivati probleme s džojsticima

 Nintendo-Switch-OLED-nova-konzola-6 Izvor: Nintendo

Godinu dana nakon predstavljanja konzole Nintendo Switch korisnici imaju problem s kontrolerima odnosno s džojsticima koji se „sami pomjeraju“ i kada ih ne dirate. Takozvani “drift” je nešto što možete očekivati, ako vam se već nije dogodilo.

Problemi sa Switch džojsticima nastaju zbog upotrebe jer se mjesta konekcije pohabaju, što dovodi do toga da džojstici ne stoje na centru ili će i bez vaše pomoći detektirati pokrete. Ovo može biti veliki problem u igrama, posebno onima koje zahtijevaju precizne radnje pa su korisnici vrlo često primorani investirati u nove džojstike koji i dalje koštaju u prosjeku oko 100 eura.

 Nintendo-Switch-MobIT-2 Izvor: Nintendo

Stvar je još gora kod konzole Switch Lite jer su džojstici sastavni dio konzole pa je popravak jedino rešenje, ukoliko se pojavi problem.

Nintendo je nakon mnogobrojnih žalbi priznao postojanje problema, a predsjednik kompanije se zbog toga javno ispričao svim korisnicima u lipnju 2020. godine. Međutim, ukoliko ste mislili da će uz ispriku Nintendo pronaći i rešenje - pogriješili ste. Umjesto rješavanja problema predstavnici kompanije Nintendo su izjavili kako je ovo problem koji se nikako ne može izbjeći jer je u pitanju habanje materijala.

Nema pomoći

To je izjavio Ko Siota, generalni menadžer za razvoj tehnologija kompanije Nintendo, tokom pitanja i odgovora u vezi nove OLED verzije Switch konzole. On je usporedio habanje džojstika s habanjem guma kada vozite automobil dodavši da to nije problem koji se može riješiti. Kako bi stvar bila gora, džojstici se pokvare nakon isteka jamstva tako da većina korisnika mora kupiti nove ili plaćati popravke postojećih džojstika.

Siota je dodao kako Nintendo ima u planu riješiti problem koji postoji te da je izdržljivost jedna od stavki kojoj su posvetili mnogo vremena. Problem je, prema njegovim riječima, kako napraviti balans između izdržljivosti i upotrebljivosti kako bi se postigao dobar krajnji rezultat.

Neki korisnici tvrde da se problemi s džojsticima mogu riješiti umetanjem papirića u osnovu „gljive“ koja registrira pokrete, ali to je osjetljiv posao i nije za svakoga te ga radite na vlastitu odgovornost.

https://youtu.be/Vid8lIXmZwE
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI