STIŽE NEVJEROJATNA INOVACIJA IZ SAMSUNGA: Ekran se savija pod 360 stupnjeva | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

STIŽE NEVJEROJATNA INOVACIJA IZ SAMSUNGA: Ekran se savija pod 360 stupnjeva

Autor Smartlife

Samsung je predstavio ekran koji se obostrano savija

 Samsung Flex In and Out (5).jpg Izvor: Samsung Display

Ako nešto korisnicima sklopivih telefona smeta onda su to sigurno debljina uređaja i nabor na sredini unutarnjeg ekrana. Upravo su ove dvije stvari glavni fokus kompanije SamsungDisplay koja je predstavila svoju novu tehnologiju - Flex In and Out, šarku koja omogućava ekranu savijanje pod 360 stupnjeva.

Do sada smo imali priliku vidjeti dva načina sklopivih telefona - preklop koji sakriva unutarnji ekran (npr. Galaxy Z Fold4) i preklop koji proširuje glavni ekran (npr. Huawei Mate Xs 2). Obje vrste uređaja imaju jednu zajedničku stvar, a to je mogućnost korištenja u preklopljenom stanju.

 Samsung Flex In and Out (2).jpg Izvor: Samsung Display

Samsung to omogućava pomoću ekrana poklopca dok Huawei nudi polovinu glavnog ekrana. Oba načina imaju svoje prednosti i mane, ali Huawei nudi bolje rešenje nabora na sredini ekrana.

Ipak, što ako se ove dvije ideje spoje, odnosno ako se telefon ne mora ograničiti na samo jedan način preklopa? Upravo je to rješenje kompanije Samsung Display čija nova šarka može savijati ekran i prema unutra i prema vani, nudeći više opcija za korištenje nego ranije.

Ova tehnologija ne nudi samo više slobode već i omogućava uređaj tanji od prethodnih Samsung Galaxy Z Fold telefona zahvaljujući uklanjanju zazora šarke. Također će nabor biti manje vidljiv, a tvrdi se da bi nova šarka mogla pomoći pri smanjenju mase samog telefona.

Teško je reći hoćemo li već ovog ljeta vidjeti Flex In and Out tehnologiju na Galaxy Z Fold5 uređaju.

 Samsung Flex In and Out (1).jpg Izvor: Samsung Display

 Samsung Flex In and Out (3).jpg Izvor: Samsung Display

 Samsung Flex In and Out (4).jpg Izvor: Samsung Display

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI