QUALCOMM: Predstavljen je najnoviji IoT modem male snage | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

QUALCOMM: Predstavljen je najnoviji IoT modem male snage

Autor Davor Dakić

QCX216 LTE modem radi u 4G mobilnim mrežama, a namijenjen je i praćenju lokacije

 Mjerenje energije (1).jpg Izvor: Shutterstock

Qualcomm je predstavio svoj najnoviji IoT modem s kojim žele dati poticaj za masovno korištenje te dodavanje više računalnih mogućnosti i tehnologija temeljenih na lokaciji, s ciljem praćenja imovine.

Dodana računalna snaga omogućit će IoT uređajima da obrade više podataka dok tehnologija pozicioniranja pojačava mogućnosti povezivanja, lokacije i obrade na jedinicama ili na rubu mreže. Qualcommov modem radi s uslugama zemaljske lokacije koje koriste globalnu bazu podataka o geolociranim objektima.

 Qualcomm QCX216 LTE.jpg Izvor: Qualcomm

Qualcomm je naveo da QCX216 LTE modem isporučuje brzine prijenosa podataka do 10 Mb/s u načinu rada niske potrošnje, što pridonosi boljem trajanju baterije uređaja. Prednost za OEM-ove je mogućnost izrade pristupačnih IoT uređaja u manjem obliku.

Moguće su i potencijalne primjene u mjeračima komunalnih usluga (mjerenje potrošenog plina, struje, vode), u uređajima za praćenje, u prijevozu, kućnoj automatizaciji i sigurnosti. Izvršni direktor tvrtke Cavli Wireless John Mathew izjavio je da će LTE Cat1.bis čip male snage u modemu pomoći proizvođačima uređaja da pređu s 2G na 4G uz niže ukupne troškove proizvodnje.

 Mjerenje energije (2).jpg Izvor: Shutterstock

Naime, mnoge tvrtke već godinama koriste 2G uređaje za automatizirano slanje informacija na daljinu iz uređaja koji komuniciraju samo podatkovnim putem, bez potrebe za prijenosom glasa. Zbog toga telekom operatori ne mogu isključiti 2G uslugu jer i dalje postoji veći broj potrošača.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI