PAMETAN IZBOR: Robot ljubimac oboružan umjetnom inteligencijom | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PAMETAN IZBOR: Robot ljubimac oboružan umjetnom inteligencijom

Autor Ivan Vukić

Razigran, pametan i intuitivan ljubimac za zaposlene ljude

 Loona (7).jpg Izvor: KEYi Technology / Ferrari / Profimedia

Loona je ljubimac kojeg ne treba hraniti niti čistiti. Štedi i na računima za veterinara budući da je robot, ali s karakteristikama psa. Dočekuje vlasnike kada se vrate s posla ili iz kupnje, prati ih uokolo i uzbuđeno reagira kad ih se mazi. Može trčati za loptom.

Može se zabavljati i sama - Loona kiše, grebe, luta po vašem domu i čak istražuje sumnjive predmete. Prepoznat će opasnost poput ruba stepenica. Loona također može beatboxati, plesati, čak i pozirati za slike. U kućište je ugrađen zvučnik od 2 W. Može brzo mapirati svoje okruženje i kretati se u radijusu od 360 stupnjeva. Sve u svemu, ona samo želi biti dio obitelji, a baterija kapaciteta 1350 mAh se puni preko USB-C konektora.

Loona - robot sa fantastičnom osobnošću
Izvor: Youtube

Simpatični robot ima četiri kotača koji rade neovisno, poput nogu. Loonino izražajno lice na ekranu od 2,4 inča ima animirane oči koje mogu pokazati oko 700 izraza, uključujući tugu i ljutnju. Uši se također pomiču i reagiraju ovisno o prikazanoj emociji na ekranu.

Ugrađena je kamera koja stroju omogućuje snimanje fotografija na zahtjev. Loona ima 3D-ToF (time-of-flight) kameru koja detektira prepreke iz okoline i generira podatke koji joj pomažu da se brzo kreće u prostoru i snalazi se u okolini. Također može integrirati RGB kameru za snimanje i praćenje objekata u pokretu.

Kamera se koristi i za prepoznavanje svakog člana obitelji s detekcijom lica, detekcijom tijela, omogućuje prepoznavanje gesta, 3D snimanje pokreta, prepoznavanje objekata, percepciju emocija, prepoznavanje oznaka i još mnogo toga. Ostale mogućnosti uključuju 3D snimanje pokreta, prepoznavanje objekata i percepciju emocija.

Ugrađen je četverojezgreni procesor Cortex-A53 koji radi na taktu do 1,5 GHz, ima i audio procesor, a dimenzije robota su 210 x 172 x 172 mm, uz masu od 1100 grama. Ugrađen je Wi-Fi, ima Bluetooth 5.0, 2 GB radne memorije.

 Loona (1).gif Izvor: Kickstarter

 Loona (2).gif Izvor: Kickstarter

Za početno postavljanje Loona zahtijeva aplikaciju koja se može preuzeti s Android i Apple marketa. Nakon postavljanja Loona može raditi bez aplikacije jer ima snažnu izvanmrežnu sposobnost obrade i ne ovisi o aplikaciji. Većina interakcija može se generirati bez aplikacije, ali u aplikaciji ima više zanimljivih funkcija.

Pokreće ga Amazonov sustav umjetne inteligencije Lex koji mu omogućuje da razumije jezik vlasnika. Za sad su to engleski, francuski, španjolski, njemački, talijanski, japanski i korejski. Ovo bi mogao biti odličan poklon za božićne i novogodišnje praznike, ukoliko se na vrijeme želite osigurati. Cijena starta od 299 američkih dolara.

Pogledajte kako Loona sklapa prijateljstva na plaži Santa Monica
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI