ZDRAVSTVENE INOVACIJE U PAMETNIM SATOVIMA: Sat otkriva hrkanje | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ZDRAVSTVENE INOVACIJE U PAMETNIM SATOVIMA: Sat otkriva hrkanje

Autor Krunoslav Ćosić

Novi pametni satovi opremljeni su pronicljivim mogućnostima praćenja spavanja

 Samsung Galaxy Watch5 Pro.jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Hrčete li dok spavate? Partner vam to kaže ali vi mu ne vjerujete. U hrvatske trgovine uskoro dolaze pametni satovi koji mogu otkriti hrkanje, a istovremeno prate i razinu kisika u krvi, što je izuzetno bitno za naše zdravlje. Naročito u vremenu korone kada ljudima može pasti razina zasićenosti kisika u krvi – već na 95 posto treba posjetiti liječnika dok se na 92 posto kisika u krvi treba spojiti na kisik.

Kako biste snimili svoje hrkanje nosite sat dok spavate i stavite telefon na stabilnu površinu blizu glave, poput noćnog ormarića, tako da je donji dio telefona usmjeren prema vama. Za rezultate uzorka spavanja korisnik mora nositi sat dok spava najmanje 7 noći i ispuniti anketu.

 Samsung Galaxy Watch5 sat (1).jpg Izvor: Samsung

Najnoviji pametni sat Samsung Galaxy Watch5 zahvaljujući senzorima i usmjerenosti na spavanje razvio je način praćenja hrkanja, ali nije to jedina funkcionalnost koju donosi nova serija.

Galaxy Watch5 opremljen je Samsung BioActive senzorom koji pokreće sljedeću eru digitalnog praćenja zdravlja. Prvi put predstavljen na Galaxy Watch4 seriji BioActive Sensor koristi jedinstveni čip koji kombinira tri snažna zdravstvena senzora – optičku brzinu otkucaja srca, električni signal srca i analizu bioelektrične impedancije – za isporuku opsežnih očitanja koja uključuju otkucaje srca, razinu kisika u krvi te razinu stresa.

Dublji uvid u zdravlje svog srca korisnici će steći praćenjem krvnog tlaka i EKG-a – izravno sa zapešća. Novi sat ima temperaturni senzor kako bi korisnicima pružio dubinsko razumijevanje njihovog zdravlja.

 Samsung Galaxy Watch5 sat (2).jpg Izvor: Samsung

 8_Hands-on_Galaxy Watch5.jpg Izvor: Samsung

Senzor temperature koristi infracrvenu tehnologiju za točnija očitanja, čak i ako se temperatura vašeg okruženja promijeni. Ovo otvara nove mogućnosti razvojnim programerima da prošire svoje zdravstvene i wellness opcije, a korisnicima da iskoriste potpuno nova iskustva.

Povećana je baterija u novoj seriji satova za 13 posto što omogućuje osam sati praćenja sna uz samo osam minuta punjenja, što je 30% brže od Galaxy Watch4. Dodatni sloj izdržljivosti štiti Galaxy Watch5, a ove godine Samsung je uključio prvi zaslon pametnog sata sa zaslonom od Sapphire Crystal, koji nudi 60% tvrđi vanjski sloj.

 Samsung Galaxy Watch5 sat (3).jpg Izvor: Samsung

Samsung Galaxy Watch5 dolazi u grafitnoj, safirno plavoj i srebrnoj u verziji s 44 mm promjera kućišta te u grafitnoj, ružičasto zlatnoj i srebrnoj za model promjera 40 mm, uz ljubičasti remen koji savršeno pristaje s Galaxy Z Flip4.

Galaxy Watch5 bit će dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1.999 kuna za Bluetooth verziju i od 2.499 kuna za LTE verziju. Dostupan je za prednarudžbu od 10. kolovoza 2022., s dostupnošću u maloprodaji od 26. kolovoza.

Samsung Galaxy Watch5 Pro bit će dostupan u Titanij crnoj i Titanij sivoj boji, sa zaslonom od 44 mm, po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 2.999 kuna za Bluetooth verziju i 3.499 kuna za LTE verziju.

 Samsung Galaxy Watch5 i Watch5 Pro (2).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

 Prednaručite li Galaxy Watch5 ili Watch5 Pro na poklon dobivate bežične slušalice Galaxy Buds Live u Onyx crnoj boji u vrijednosti od 1.399 kuna.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI