SASTAVLJEN OD LEGO KOCKICA: Lamborghini u omjeru 1:1 | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SASTAVLJEN OD LEGO KOCKICA: Lamborghini u omjeru 1:1

Autor Ivan Vukić

Lamborghini Sián FKP 37 izrađen je od 400.000 kockica

 Lego Technic Lamborghini Sián FKP 37 (3).jpg Izvor: Lamborghini

Do 6. listopada 2022. jedinstveni Lamborghini Sián bit će izložen u Museo Automobili Lamborghini u Sant’Agata Bolognese. Uspostavljeno partnerstvo između dva brenda postoji već nekoliko godina i ova inicijativa naglašava njihove zajedničke vrijednosti: "hrabro, autentično i neočekivano".

Nakon lansiranja LEGO Technic Lamborghini Sián FKP 37 u omjeru 1:8 u 2020. godini ovaj model u prirodnoj veličini rekreira vizionarski dizajn ograničene serije talijanskog sportskog automobila u mnogo većoj mjeri.

Više od 154 različite vrste Lego kockica korišteno je kako bi se osiguralo da model utjelovljuje futurističku sofisticiranost i reproducira nepogrešiv obris Lamborghini Siána, sve do najsitnijih detalja.

 Lego Technic Lamborghini Sián FKP 37 (6).jpg Izvor: Lamborghini

U ovom drugom zajedničkom projektu talentiranih dizajnera, inženjera i tehničara iz dviju tvrtki Lego model ima točno iste dimenzije kao Lamborghini Sián FKP 37, sve do posljednjeg milimetra: šasija savršenih proporcija prekrivena je šesterokutnim Lego Technic dijelovima koji su međusobno povezani i tvore školjku koja pršti energijom.

Dizajn odaje počast šestostranom obliku koji igra ključnu ulogu u Lamborghinijevom pristupu prizivajući u sjećanje kultna šesterokutna stražnja svjetla i oblik ispušne cijevi ovog talijanskog sportskog automobila.

 Lego Technic Lamborghini Sián FKP 37 (4).jpg Izvor: Lamborghini

Izvana je dizajn Lamborghini Siána rekreiran s najvećom pažnjom posvećenoj detaljima. Riječ Sián znači "munja" ili "grom" na bolonjskom dijalektu. Stručnjaci iz Lego grupe proizveli su šesterokutna stražnja svjetla koja se stvarno mogu uključiti i isključiti.

Izuzetno precizni detalji mogu se vidjeti u unutrašnjosti vozila uključujući upravljač od Lego kockica ukrašen poznatom značkom Lamborghinija i talijanskom zastavom, ploču s instrumentima i trkaća sjedala.

Ovo je prvi veliki model Lego grupe koji ima UV premaz u boji s efektom boje, što će pomoći da model bude dugotrajniji. Boja savršeno odgovara nijansi Lego Technic modela u omjeru 1:8, a nanijela ju je lakirnica Lamborghini kako bi sportski automobil imao prikladnu završnu obradu.

 Lego Technic Lamborghini Sián FKP 37 (5).jpg Izvor: Lamborghini

Lego Technic Lamborghini Sián FKP 37 u brojevima

• ukupno je korišteno više od 400.000 komada Lego Technic kockica
• korištena su 154 različita tipa Lego Technic komada uključujući 20 koji su oblikovani posebno za ovaj model
• ukupna masa: 2.200 kg
• proces razvoja i izgradnje trajao je 8660 sati: 5370 sati razvoja i 3.290 sati proizvodnje
• kreiralo ga je 15 stručnjaka za dizajn, inženjering i konstrukciju iz Lego tima u Kladnu, Češka Republika
• dimenzije modela potpuno su jednake onima pravog vozila: 4980 mm duljina, 2101 mm širina i 1133 mm visina

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI