Koliko su korisnici Applea, Samsunga i ostalih sretni i lojalni? | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Koliko su korisnici Applea, Samsunga i ostalih sretni i lojalni?

Autor Krunoslav Ćosić

Na listu su još i Google sa svojim Pixel telefonima te Motorola i LG

 Slanje poruka pametni telefoni (1).jpg Izvor: Shutterstock

Apple iPhone je prije nekoliko dana proslavio svoj 15. rođendan te ostaje jedan od najpopularnijih pametnih telefona na svijetu s ogromnom i notorno odanom bazom obožavatelja. Apple je poznat po svom čvrsto povezanom ekosustavu uređaja i usluga, a jednom kad korisnik zakorači u tvrtkin "ograđeni vrt" teško izlazi van njega.

Prema brojkama iz ankete, koju je na 7212 korisnika pametnih telefona proveo Statista, korisnici iPhonea u Sjedinjenim Državama su i sretni i lojalni, ostavljajući svaki drugi brend iza sebe u oba aspekta.

 Apple iPhone 13 mini.jpg Izvor: Costfoto / ddp USA / Profimedia

Gledajući zadovoljstvo kupaca 64 posto korisnika iPhonea reklo je da su vrlo zadovoljni svojim trenutnim uređajem dok je drugih 29 posto reklo da su zadovoljni. Ukupno je 92 posto korisnika Applea zadovoljno.

Appleov najveći konkurent Samsung je brend koji se s 91 posto zadovoljnih korisnika najviše približio zadovoljstvu Appleovih kupaca - 58 posto korisnika Samsunga reklo je da su vrlo zadovoljni dok je 33 posto njih zadovoljno svojim trenutnim pametnim telefonom.

 Samsung Galaxy S22 Ultra (1).jpg Izvor: Samsung

Gledajući lojalnost robnoj marki, Apple također dobiva najviše ocjene s 48 posto anketiranih korisnika iPhonea koji kažu da je malo vjerojatno da bi promijenili robnu marku naspram 35 posto koji su rekli da bi vjerojatno promijenili robnu marku sljedećom mogućom prilikom.

Na trećem je mjestu u SAD-u po zadovoljstvu brend Google kojim je zadovoljno 85 posto, četvrta je Motorola s 81 posto zadovoljnih korisnika dok je na petom mjestu LG sa 79 posto zadovoljnih korisnika. Iako LG više ne proizvodi pametne telefone, taj je brend bio izuzetno popularan u SAD-u u kojem je stekao veliku bazu korisnika.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI