XIAOMI PREDSTAVLJA 12S SERIJU: Donose fotografski upgrade | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

XIAOMI PREDSTAVLJA 12S SERIJU: Donose fotografski upgrade

Autor Krunoslav Ćosić

Leica brend glavna je karakteristika nove Xiaomijeve serije

 Xiaomi 12S pozivnica.jpg Izvor: Xiaomi

Znamo što je Leica, legendarni njemački fotografski brend - znao je to donedavno i Huawei koji je zahvaljujući upravo Leica senzorima na njihovima pametnim telefonima imao veliki uspjeh i dobre ocjene za fotografske mogućnosti.

Xiaomi i Leica predstavljaju 4. srpnja 2022. novu 12S seriju pametnih telefona, s naglaskom na foto tehnologijama čime se Xiaomi 12 serija proširuje s novim modelima. Prethodno su već predstavljeni Xiaomi 12, Xiaomi 12X i Xiaomi 12 Pro, a na ljeto se očekuje i Xiaomi 12 Ultra.

Ipak, Xiaomi će nove modele, po običaju, najprije predstaviti za kinesko tržište, a očekuju se tri modela u Xiaomi 12S seriji: Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro i Xiaomi 12S Ultra. Za sada nije poznato na koji će se način oznaka Leica pojaviti na telefonima. Uobičajeno je da pored senzora kamere bude samo naziv, a možda će se na Xiaomiju pojaviti i crveni logo Leica.

 Leica.jpg Izvor: Leica

Zašto ovo spominjemo? Leica ima strogu politiku korištenja svojeg logotipa na proizvodima drugih tvrtki - na pametnim telefonima Huawei nikad se nije koristio crveni logo nego samo naziv. Ako se sjećate Leitz 1, na tom se modelu pojavio Leica logo.

Što se tiče dizajna, očekuje se dizajn koji je sličan prethodnicima iz Xiaomi 12 serije. Hoće li novi Xiaomi 12S debitirati sa Snapdragon 8+ Gen 1? I to je moguće, a sjećamo se da je Xiaomi 12 trebao biti prvi model telefona sa Snapdragon 8 Gen 1, ali ga je u posljednji trenutak prestigla Motorola Edge X30. Xiaomi 12 je bio drugi.

 Xiaomi 12 Pro kutija.jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Spominje se 12 GB radne memorije, ako je vjerovati informacijama s Geekbench. Ako se ostvari prognoza o novoj generaciji Snapdragon 8+ Gen 1 čipseta to znači da će novi Xiaomi 12S imati pobljšane performanse ne samo procesora nego i grafike, u usporedbi s Xiaomi 12 i Xiaomi 12 Pro. Očekuje se i bolje trajanje baterije - Qualcomm obećava uštedu od 15 posto u odnosu na Snapdragon 8+ Gen 1.

Nova Xiaomi 12S serija imat će i MediaTek Dimensity 9000 čipset, maksimalno 512 GB memorije. Hoće li telefoni imati 120-vatno ili 67-vatno punjenje baterije? Saznat ćemo u ponedjeljak 4. srpnja 2022. u 13 sati.

 Xiaomi 12S pozivnica (2).jpg Izvor: Xiaomi

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI