Pogledajte što smo snimili za samo 18 minuta | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Pogledajte što smo snimili za samo 18 minuta

Autor Krunoslav Ćosić

Za nevjerojatnih 18 minuta napunit će se baterija pametnog telefona Xiaomi 12 Pro

 Xiaomi 12 Pro (1).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Osmislili smo pravi challenge s dva pametna telefona Xiaomi 12 Pro. Kako bismo to izveli spakirali smo kofere, letjeli avionom od Zagreba do Dubrovnika te se zatim automobilom zaputili u Crnu Goru, u bokokotorski zaljev i tamo pronašli nešto potpuno novo i ekskluzivno, kao što je i nova Xiaomi 12 serija.

Naše finalno odredište s dva Xiaomijeva telefona bila je Luštica Bay, ekskluzivno odredište s hotelom s pet zvjezdica. Ništa nas nije moglo iznenaditi jer smo znali kakva dva uređaja imamo u rukama. I Xiaomi HyperCharge punjač snage 120 W.

Dok smo se vozili do mondenog crnogorskog ljetovališta bateriju telefona smo nemilice trošili – u zraku, na četiri kotača, dok smo s trajektom prelazili na drugu stranu obale. Nastavili smo istim intenzitetom i na plaži u blizini hotela The Chedi Luštica Bay s pet zvjezdica. Istovremeno, odmorili smo se i spremili za avanturu koja će trajati samo 18 minuta. Stoga smo sve u sekundu morali isplanirati.

Kakav je plan?

Plan je bio za samo 18 minuta izaći iz hotela, pronaći 18 detalja koje ćemo snimiti s prvim Xiaomi 12 Pro i vratiti se natrag u hotel prije nego li se baterija kapaciteta 4600 mAh na drugom Xiaomi 12 Pro napuni. Znali smo s čim imamo posla – uz 120 W punjač će u ugodnoj atmosferi s pogledom na more svoj posao Xiaomi obaviti bez ikakvih problema.

Drugi Xiaomi 12 Pro je nestrpljivo čekao kako bi s trostrukom kamerom od 50 megapiksela u što kraćem roku snimili 18 različitih scena, ali koje moraju izgledati kao da ih je snimio Vladimir Milivojević Boogie, poznati srpski fotograf svjetskog glasa koji se proslavio fotografirajući brojne osobe poput Usaina Bolta i Marija Balotellija, ali i radeći za poznate svjetske brendove.

 Vladimir Milivojević Boogie i Xiaomi 12 (3).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Naime, Boogie je također bio s nama u hotelu i s upaljenom štopericom čekao naš povratak kako bi ocijenio fotografije. Sjećamo se njegovog pogleda prije izlaska iz hotela, uz osmijeh koji je značio samo jedno: ne vraćaj se bez dobrih fotografija! Pri tome je Boogie mislio i na dobre kadrove, na kutove snimanja, na dinamički šum, ali i na mirnu ruku.

Ne znamo jel Boogie znao da Xiaomi 12 Pro ima optičku stabilizaciju slike tako da ćemo dobre fotografije snimiti čak i kad žurimo. Možda je bolje da ne zna. Više će vrijediti naš trud, iako ne sumnjamo da je fotograf s takvom karijerom već razotkrio sve trikove koje nudi trostruka kamera na Xiaomi 12 modelu.

 Xiaomi 12 Krunoslav Ćosić.jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

1, 2, 3… 17, 18. Finiš!

Nakon točno 18 minuta vratili smo se do prvog Xiaomi modela koji je bio spojen na Xiaomi HyperCharge punjač snage 120 W. Upravo u tom trenutku na ekranu se pojavilo „100 posto“. Dakle, baterija se napunila u rekordnom vremenu. Iako punjač fascinira, Boogieja punjač kao da nije zanimao. Zanimalo ga je s kakvim smo kadrovima napunili memoriju telefona od 256 GB.

Uključili smo 6,73-inčni AMOLED ekran na Xiaomiju 12 Pro koji uz 120 Hz osvježavanja omogućuje nevjerojatnih 1500 nita osvjetljenja. Iako nas je ispred hotela grijalo 30 stupnjeva (nevjerojatnih za proljeće), ekran otporan na ogrebotine s A+ ocjenom i podrškom za TrueColor i HDR 10+, Boogie nije trebao nikakav hlad kako bi ocijenio naših 18 fotografija snimljenih za cca 18 minuta.

 Xiaomi 12 torbica.jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Zahvaljujući stopi uzorkovanja dodira od 480 Hz Boogie je vrlo brzo prošao kroz sve naše fotografije. Iako mu je plan bio odabrati 5 najboljih fotografija te ih posebno istaknuti, plan mu je „poremetila“ kamera studijske kvalitete i vrhunski Sony IMX707 ultra-veliki glavni senzor sposoban uhvatiti veliku količinu svjetlosti, s brzim fokusiranjem i velikom točnošću boja. Refleksija mediteranskog stila gradnje i boja mora kao da je golicala maštu samog Xiaomi pametnog telefona.

Boogie se već počeo znojiti, ali nikako nije uspijevao izbor svesti na samo pet fotografija koje je planirao u ovom članku istaknuti. Zašto se mučiti ako su sve fotografije dobre, kao da smo proniknuli u njegove misli. U nastavku pogledajte naših 18 fotografija koje smo snimili u Crnoj Gori. Očigledno je inspiracija s fotografa koji se proslavio u njujorškom Brooklynu prešla i na nas.

4 savjeta za savršene fotografije telefonom svjetski poznatog fotografa

Uz nas su u Crnoj Gori, tijekom Xiaomi Masterclass događaja, bili i brojni mediji i influenceri iz cijele regije, a u ulozi predavača našao se svjetski poznati fotograf Vladimir Milivojević Boogie. Svi mi imali smo priliku upoznati se s kamerom novih flagship uređaja iz Xiaomi serije 12 i iz prve ruke otkriti savjete i trikove za savršenu fotografiju.

Evo nekoliko savjeta koje je dao Boogie kako uz pomoć vašeg mobilnog telefona napraviti fotografiju nalik na svjetski poznate časopise.

Uvijek budite u potrazi za savršenom slikom

Za istinski dobru fotografiju važno je uvijek biti u pripravnosti. Dobre prilike se nalaze svugdje oko nas i veoma je bitno to prepoznati. Uvijek morate imati svoj alat sa sobom, ali morate na neki način naučiti predvidjeti što može biti dobra scenografija, morate gledati okolo i vidjeti gdje se može pojaviti prilika za dobru fotografiju. Na primjer, ukoliko želite snimiti fotografiju nekoga dok hoda prema vama morate misliti o pravom trenutku kada će fotografija izgledati najbolje.

 Vladimir Milivojević Boogie i Xiaomi 12 (4).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Morate znati svoj alat

Bilo da je u pitanju kamera ili pametni telefon, morate biti kao jedno. Važno je znati prednosti i mane svog uređaja kako biste mu se mogli maksimalno prilagoditi. Upoznajte se koji kutovi i osvjetljenje najbolje izgledaju na vašem ekranu i koja su eventualna ograničenja koja vam kamera nameće. Kada se upoznate s tim fotografije će izgledati sjajno.

 Vladimir Milivojević Boogie i Xiaomi 12 (2).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Budite strpljivi i spremni na učenje

Kao što ne možete očekivati da ćete čim krenete trčati istrčati cijeli maraton tako i kada se krenete baviti fotografijom morate odvojiti određeno vrijeme kako biste svladali sve tehnike. Zapamtite, talent je važan, ali sam talent nije dovoljan. Prvenstveno je bitno upoznati svoj alat, ali i različite tehnike fotografiranja. Što duže budete radili vidjet ćete veći pomak.

 Vladimir Milivojević Boogie i Xiaomi 12 (5).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Inspiracija je svuda oko nas

Nažalost, inspiracija funkcionira tako da ste ili inspirirani ili niste. Inspiraciju možete pronaći svugdje u svom okruženju. Ipak, ponekad se može dogoditi da izgubite inspiraciju, ali tajna je u maloj promjeni vašeg okruženja. Otputujte u drugu zemlju, nabavite novi komad opreme, novu kameru, novi pametni telefon, to će pomoći.

Putovati je sjajno, idite na nova mjesta, pogledajte kako drugi ljudi žive. Za dobru fotografiju inspiraciju možete pronaći svugdje, samo je važno pronaći pravu perspektivu s kojom promatrate stvari.

 Vladimir Milivojević Boogie i Xiaomi 12 (7).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Zahvaljujući ekspanziji tehnologije danas je s pametnim telefonima moguće napraviti sliku koja će izgledati kao da je napravljena s najboljim profesionalnim fotoaparatom. Kamere iz Xiaomi 12 serije donose Cinemagic efekt zahvaljujući kojem svaka fotografija izgleda poput slika poznatih fotografa i omogućuje svakome da postane umjetnik. Iskoristite svoju inspiraciju na pravi način!

 Xiaomi 12 Luštica Bay (1).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

 Xiaomi 12 Luštica Bay (2).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

 Xiaomi 12 Luštica Bay (3).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

 Xiaomi 12 Luštica Bay (5).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

 Xiaomi 12 Luštica Bay (4).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

 Xiaomi Luštica Bay.jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI