ZAUZIMA MANJE MJESTA: Samsungov novi senzor od 200 megapiksela | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ZAUZIMA MANJE MJESTA: Samsungov novi senzor od 200 megapiksela

Autor Krunoslav Ćosić

Senzor Isocell HP3 ima izuzetno male piksele od 0,56 mikrona

 Samsung Isocell HP3 (3).jpg Izvor: Samsung

Novi Samsungov foto senzor je kompaktniji nego što se očekivalo. Uspjeli su zabilježiti napredak u tehnologiji senzora slike, a najnovija verzija od 200 megapiksela omogućuje smanjenje površine modula kamere za 20 posto.

Omogućit će to još tanje pametne telefone tako da modul ne mora nužno pretjerano viriti izvan gabarita samog uređaja, kao što je već nekoliko godina unatrag situacija. Isocell HP3 ima trenutno dostupne industrijski najmanje piksele od 0,56 mikrona postavljene na 1/1,4” optički format, prenosi Mobile World Live. Veličina piksela je 12 posto manja nego kod prethodnika, koji ima veličinu od 0,64 mikrona.

 Samsung Isocell HP3 (1).jpg Izvor: Samsung

Kombiniraju se četiri piksela u jedan za transformaciju senzora od 0,56 μm od 200 MP u senzor od 1,12 μm od 50 MP ili senzor od 12,5 MP s 2,24 μm piksela kombiniranjem 16 piksela u jedan.

Kako bi se maksimizirao dinamički raspon mobilnog senzora slike, Isocell HP3 usvaja poboljšanu značajku Smart-ISO Pro. Tehnologija spaja informacije o slici napravljene od dva dobitka konverzije načina rada Low i High ISO za stvaranje HDR slika.

 Samsung Isocell HP3 (4).jpg Izvor: Samsung

Podržavajući raspoređeni HDR zajedno sa Smart-ISO Pro, Isocell HP3 može se prebacivati između dva rješenja ovisno o okruženju snimanja kako bi proizveo visokokvalitetne HDR slike.

Yim Joon-Seo iz Samsungovog odjela za senzore rekao je da će nadograđeni senzor omogućiti tvrtki da “isporuči epske rezolucije” izvan profesionalnih razina za korisnike kamera pametnih telefona.

Novi senzor dolazi sa Super QPD autofokusiranjem dajući svim pikselima senzora mogućnosti automatskog fokusiranja. Osim toga, omogućuje korisnicima snimanje videa u 8K rezoluciji pri 30 sličica u sekundi ili 4K pri 120 fps, uz minimalan gubitak u vidnom polju pri snimanju 8K videozapisa, istaknuo je Samsung.

 Samsung Isocell HP3 (2).jpg Izvor: Samsung

Tehnologija Tetra2pixel pri slabom osvjetljenju omogućuje senzoru da simulira senzor piksela velike veličine za snimanje svjetlijih i živopisnijih snimaka čak i u prigušenim okruženjima. Uzorci Isocell HP3 senzora su dostupni, a masovna proizvodnja trebala bi početi ove godine.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI