NAKON DVIJE GODINE: Facebook odustaje od pametnog sata | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NAKON DVIJE GODINE: Facebook odustaje od pametnog sata

Autor Ivan Vukić

Sat je trebao stići na tržište u 2023. godini

 Facebook (1) Izvor: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Prototip je razvijao Metin odjel Reality Labs, a karakteristika Facebookovog pametnog sata su dvije kamere. Jedna je kamera od 5 megapiksela smještena ispod ekrana dok se druga od 12 megapiksela nalazi na stražnjoj strani, uz zapešće korisnika.

Meta odnosno Facebook napušta razvoj sata s promjenjivim izgledima sata (watch face), iako su na njemu radili dvije godine. Cijena sata, koji je na tržište trebao stići u proljeće 2023. godine planirana je oko 350 eura.

Postav s dvije kamere trebala je biti ključna razlika u odnosu na konkurentske pametne satove kao što je Apple Watch. Kodnog naziva Milan, uređaj je također sadržavao standardne značajke pametnog sata uključujući slanje poruka, reprodukciju glazbe, praćenje aktivnosti i praćenje otkucaja srca.

Bloomberg je izvijestio kako se očekuje da će uređaj koji je sada u kutiji biti pušten u prodaju do proljeća 2023. po cijeni od oko 349 dolara.

AR i metaverzum

Meta, međutim, još uvijek aktivno radi na drugim uređajima za zapešće, prenosi Mobile World Live. U ožujku 2021. Facebook je na blogu otkrio cilj da razvije nosivi uređaj za ručni zglob proširene stvarnosti (AR) dizajniran kao sučelje s virtualnim okruženjima koristeći naredbe iz živčanih signala korisnika.

 Metaversum metaverzum (8).jpg Izvor: Youtube

Tehnološki div je također prethodno istražio mogućnost ugradnje pametnih satova u metaverzum. Senzori unutar nosivih uređaja za zapešće imaju potencijal da korisnici kontroliraju svoje digitalne avatare i komuniciraju s virtualnim okruženjima gledanim kroz AR naočale.

Smanjenje troškova u cijeloj Meti vjerojatno je utjecalo na odluku tvrtke da obustavi projekt Milan. U travnju su čelnici tvrtke Meta najavili smanjenje troškova tvrtke za 3 milijarde dolara u 2022. nakon općeg pada poslovanja.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI