META QUEST 2: Prve VR naočale s 10 milijuna isporuka | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

META QUEST 2: Prve VR naočale s 10 milijuna isporuka

Autor Ivan Vukić

Popularan tehnološki dar za djecu i bake i djedove sve je uspješniji

 Meta Quest 2 (2).jpg Izvor: Facebook

Bivši Oculus Quest 2 (Meta Quest 2, u vlasništvu Facebooka) kumulativno je isporučio više od 10 milijuna jedinica do kraja 2021., pokazuju podaci praćenja XR modela (AR & VR naočale) tvrtke Counterpoint Research. SAD su pridonijele sa 70% isporuka Questa 2, a slijedi Europa s otprilike 20%.

Polovica isporuka ostvarena je tijekom blagdanske sezone u posljednjem tromjesečju 2020. i 2021. godine. Meta je to uspjela ponudivši sjajan hardver po razumnoj i konkurentnoj cijeni počevši od 299 USD. Također su se usredotočili na pružanje stalnih poboljšanja kroz mjesečna ažuriranja softvera.

Očekuje će da će sljedeći Quest Meta uređaj biti lansiran u 2023. To ima smisla jer trenutno nema značajnog hardverskog napretka u VR naočalama u pristupačnom segmentu.

 VR naočale isporuke (u milijunima) od 2016. do 2021. Counterpoint.jpg
VR naočale, isporuke (u milijunima) od 2016. do 2021.
Izvor: Counterpoint Research

Iako su kumulativne isporuke Questa 2 za 1,5 puta veće od sljedećeg najvećeg konkurenta, Sony PSVR (PlayStation VR), uskoro ih očekuje još veća konkurencija uz dugo očekivani Sony PSVR 2 kao i uređaja koje DPVR i Pico lansiraju tijekom 2022. godine. Treće mjesto drži HTC Vive.

Primjetno je povećanje prisutnosti DPVR-a na inozemnim tržištima u 2021. godini, a nastavit će se širiti u 2022. Otkako je ByteDance (vlasnik TikToka) kupio Pico ulažu mnoga sredstava za jačanje Pico brenda s povećanim fokusom na sadržaj kao i kroz brže zapošljavanje osoblja. Ulažu u vrhunski potrošački VR hardver i imaju konkurentne cijene.

POPULATION: ONE | Launch Trailer | Oculus Quest & Rift Platforms
Izvor: Youtube

Counterpoint Research procjenjuje da će Meta u 2022. isporučiti gotovo 12 milijuna VR naočala, uključujući nadolazeći proizvod Project Cambria koji će biti lansiran tijekom 2022. kako bi se prikazale Metine potencijalne mogućnosti. Međutim, više od 80% volumena pokretat će Quest 2 koji će biti dostupan tijekom cijele godine po cijeni koja se pokazala jako dobrom.

 Meta Quest 2 (3).jpg Izvor: Facebook

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI