Cijene osam iPhone modela, ovisno o gigabajtima memorije | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Cijene osam iPhone modela, ovisno o gigabajtima memorije

Od 64 GB pa sve do 1 TB omogućuju novi Appleovi iPhone modeli

 Apple iPhone (2) Izvor: Shutterstock

IPhone za (gotovo) svaki novčanik - moglo bi se zaključiti nakon što je Apple predstavio nove iPhone 13 modele, ali usput objavio i cijene za prethodne iPhone modele koji se nastavljaju prodavati. Ima i nekih iznenađenja.

Sve počinje s iPhone SE, slijede iPhone 11, iPhone 12 i iPhone 13 modeli. Uz četiri novo predstavljena iPhone 13 modela, s dijagonala ekrana od 5,4 inča, 6,1 inča i 6,7 inča, zadržani su i stari modeli telefona. Što je više nego što su mnogi očekivali.

Osim iPhonea 11, za koji se očekivalo da će ostati dostupan kao početni model, Apple je produžio i rok trajanja iPhonea XR iz 2018. koji ostaje u prodaji kao alternativa iPhoneu SE.

Kao što prikazuje grafikon, Apple sada ima iPhone za (gotovo) svaki novčanik, počevši od povoljnog iPhone SE-a od 399 USD pa sve do vrhunskog iPhone 12 Pro Max s 512 GB za 1399 dolara u Sjedinjenim Državama. Vrh ponude je iPhone 13 Pro Max s cijenom od 1599 USD.

 Apple iPhone cijene u SAD-u Izvor: Statista

Dugi niz godina Apple je bio kritiziran zbog udovoljavanja isključivo high-end tržištu, što je strategija koja je tvrtki iznimno otežala postizanje utjecaja na tržištima u razvoju. U svjetlu usporavanja prodaje pametnih telefona na zrelim tržištima, Apple je u posljednje vrijeme prilagodio svoju strategiju prema ponudi potpunijeg raspona telefona.

Zadržavanje modela iz prethodnih godina po sniženoj cijeni postala je primarna strategija tvrtke za privlačenje kupaca svjesnih troškova, a iPhone SE je jedina značajna iznimka.

 Apple iPhone (1) Izvor: Shutterstock

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI