MWC22: Huawei predstavio 'papirnati tablet', ali i cool zvučnik | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

MWC22: Huawei predstavio 'papirnati tablet', ali i cool zvučnik

Autor Krunoslav Ćosić

Najnoviji tablet Huawei MatePad ima četiri zvučnika

 Huawei PixLab X1 (6).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Huawei je netom prije početka MWC22 u Barceloni predstavio nove uređaje - novi laptop MateBook X Pro, tablet MateBook E, radnu stanicu MateStation X. Na predstavljanju smo vidjeli i sljedeće uređaje a neke od njih smo i isprobali u Barceloni.

Huawei MatePad Paper

Ovaj tablet je poput papira, ima E ink FullView Display sa 16 nijansi sive koje izgledaju kao da nude 256 nijansi, a konkurira svim e-čitačima na tržištu jer ima veliki 10,3-inčni ekran koji prekriva 86,3 posto prednje površine tako da će čitatelj trebati poduzeti 45 posto manje otvaranja novih stranica. Ima i senzor otiska prsta za otključavanje.

Pokreće ga Harmony OS, omogućuje 32 nivoa osvjetljenja te je izrazito ugodan za čitanje knjiga u večernjim satima. Mase je 360 grama, a kupcima je na raspolaganju 100 milijuna različitih sadržaja na više od 20 jezika.

Po ekranu Huawei MatePad Papera je moguće pisati korištenje olovke s 26 ms latencije, uz 4096 različitih nivoa pritiska. Podržava i unos notesa korištenjem glasa. Na Huawei MatePad Paper je moguće prebaciti sadržaj s pametnog telefona. Ugrađeno je 4 GB radne i 64 GB interne memorije, Wi-Fi 6+, a dolazi u više boja (Khaki, Blue...). Za 499 eura uz Huawei MatePad Paper dobit ćete i olovku M-Pencil i zaštitno kućište.

Huawei MatePad

Najnoviji tablet Huawei MatePad ima četiri zvučnika, ekran u 2K rezoluciji, tri mikrofona, bateriju koja s jednim punjenjem omogućuje 12 sati gledanja videa, na ekranu je moguće koristiti do četiri prozora za multitasking rad, omogućuje spajanje tipkovnice.

Masa Huawei MatePada je 450 grama, debljina 7,35 mm, omogućuje rad s Huawei M-Pencil olovkom druge generacije. Za 279 eura dobit ćete 4 GB + 64 GB, za 319 eura dolazi više memorije (4 GB + 128 GB), a za ukupno 379 eura (u konfiguraciji 4/128 GB) dolazi i pametna tipkovnica.

Huawei PixLab X1

 Huawei PixLab X1 (4).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Novi laserski printer (multifunkcionalni pisač) Huawei PixLab X1 omogućuje printanje s pametnog telefona, nakon jednostavnog Pop-up uparivanja - dovoljno je u blizini printera telefon samo dotaknuti na kućište od printera. Ovo je prvi na svijetu model s ladicom za toner, a zamjena se obavlja kroz samo dva koraka.

Ispisuje 28 stranica u minuti, uz jedan toner omogućuje 1500 stranica, a preko Huawei PixLab X1 je moguće skeniranje uz 1200 dpi.

Huawei Sound Joy

A sad malo zabave. U suradnji s tvrtkom Devialet nastao je i Huawei Sound Joy, osrednje teški prenosivi Bluetooth zvučnik dostupan u predivnim bojama - zelenoj i crvenoj, uz ugrađenu bateriju od 8800 mAh. Puni se snagom do 40 W, omogućuje slušanje do 26 sati, a sastoji se od četiri zvučničke jedinice koje dobro zvuče i u većem prostoru, uvjerili smo se sami u Barceloni tijekom isprobavanja zvučnika koji se jednostavno uparuje s Huaweijevim prijenosnicima i laptopima. Kućište je vodootporno uz IP67 zaštitu. Cijena za Huawei Sound Joy je 149 eura.

 Huawei Sound Joy (1).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI