RJEŠENJE ZA RAZVOD Kupite kriptovalute i nećete morati dijeliti imovinu nakon razvoda | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

RJEŠENJE ZA RAZVOD Kupite kriptovalute i nećete morati dijeliti imovinu nakon razvoda

Autor Smartlife

Jednostavno rješenje kako izbjeći dijeljenje imovine nakon razvoda braka

  Izvor: Shutterstock

Sve veći broj supružnika je počeo koristiti kriptovalute kao taktiku skrivanja novca u slučaju razvoda. Umjesto dijeljenje svega na pola, novac se krije u kriptovalutama na digitalnim novčanicima koji se teško povezuju sa svojim vlasnicima.

Uobičajeno je (u većini zemalja na svijetu) da supružnici, nakon razvoda braka, dijele svoju imovinu na pola i nakon toga svatko ide svojim putem. Međutim, ako se razvodite, to najčešće znači da više niste u ljubavi i da nerado dijelite svoj teško stečeni novac i imovinu s nekim tko vas ne voli.

 30s;Mid Adult;Man;Male;Caucasian;20s;Young Adult;Woman;Female;Home;Lifestyle;Together;Beauty;Handsome;Beautiful;Sitting;Couple;Sitting Room;Living Room;Lounge;Sofa;Annoyed;Argument;Fight;Distant;Angry;Irritated;Problems;Troubles;Unhappy;Upset;Serious;Stern;Unsmiling;Frowning;Dispute;Disagreement;Relationship Difficulties;Gesturing;Talking;Communicating;Communication;Arguing;Ignoring;Pointing;Blaming;Domestic Life;Indoors;Looking Away Izvor: Profimedia

Zbog toga supružnici često kriju svoju imovinu na ovaj ili onaj način kako bi izbjegli dijeljenje, a u digitalno doba, kriptovalute su postale jedan od načina kako skloniti svoj novac. Odvjetnici koji se bave razvodima sve češće dolaze u situaciju da moraju dokazati kako suprotna strana ima tajni kripto-novčanik u kojem se nalazi velika količina novca, a sve kako bi se izbjegla pravična podjela imovine.

U jednom slučaju je suprug, koji je zaradio više od milijun dolara u svom poslu sa investicijama, tvrdio da mu je ostalo samo 200.000 dolara dok je ostatak novca bio uredno sklonjen na kripto-novčanik, koji je bio sakriven od žene i javnosti.

Ono što ne ide na ruku supružnicima koji koriste ove taktike je što istražitelji i organi reda postaju sve bolji u procesu praćenja novca i lociranja novčanika. Pored toga, tvrtke koje se bave otkrivanjem prijevara sve se češće angažiraju u lociranju digitalnih novčanika sa sakrivenim sredstvima.

 LOGO;PHOTO;ILLUSTRATIONS;ATHENS;GREECE;16;APR;2021;THIS;ILLUSTRATION;BITCOIN;IS;DISPLAYED;A;SMARTPHONE;SCREEN;APRIL;NIKOLAS;KOKOVLIS;NURPHOTO;FIN;99046252 Izvor: Profimedia

Kupovina kriptovaluta omogućuje vrlo jednostavnu transformaciju sredstava i ne zahtijeva izlazak iz kuće. Dovoljno vam je računalo ili pametni telefon i moći ćete kupiti kriptovalute i smjestiti ih u anonimni kripto novčanik, koji čak možete nositi sa sobom u vidu flasha.

Prema informacijama koje su objavili predstavnici tvrtki koje se bave istragom prijevara i ulaženjem u trag kripto novčanika, ovakve se stvari ne planiraju dovoljno dugo ili se rade u afektu pa supružnici ne odrade do kraja sve korake potrebne kako bi digitalni novčanik zaista ostao anoniman. Umjesto toga oni koriste usluge velikih mjenjačnica koje zahtijevaju provjeru identiteta prije otvaranja naloga, što znatno olakšava posao povezivanja osobe i novčanika.

 animals;bitcoin;brass;business;cash;coin;cryptocurrency;currency;digital currency;dog;doge;doge coin;doge-coin;dogecoin;exchange;finance;green;lifestyle;money;outdoor;payments;trade;value;virtual cash;virtual money;alamyunknown;NOT_EDITORIAL_ONLY Izvor: Profimedia

Čak i ako se potrudite sakriti tragove kriptovaluta, uvijek postoji strah da će vam netko zaplijeniti računalo i otkriti tragove transfera novca u bitcoin, ether, tether, dogeCoin ili neku drugu kriptovalutu. Za one koji su išli korak dalje i zaista dobro smislili cijeli proces i sakrili digitalne tragove, treba imati na umu da i offline novčanici moraju ostaviti neki trag.

Naime, osim digitalnih novčanika kojima pristupate preko telefona ili računala, možete kupiti hardverski enkriptirani novčanik u obliku flash memorije koju fizički čuvate kod sebe i na kojem su podaci zaštićeni ozbiljnom enkripcijom. Također, možete i fizički zapisati adresu novčanika na papir i tako ga čuvati bez digitalnih tragova, riskirajući da, ako se nešto dogodi papiru, ostajete bez sredstava na računu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI