SAKRIJTE FOTKE I VIDEO OD TUĐIH OČIJU Siguran folder za osjetljive fileove | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SAKRIJTE FOTKE I VIDEO OD TUĐIH OČIJU Siguran folder za osjetljive fileove

Autor Smartlife

Nažalost, nisu svi telefoni opremljeni ovim takozvanim Sigurnim folderom

 Google-Locked-Folder.jpeg Izvor: Google

Ako koristite Samsung ili Huawei telefon novije generacije, možda i neki drugi (nismo sigurni koji sve to imaju tvornički), Siguran folder je mjesto u koje možete zaključati škakljive fotografije i video snimke, ma što na njima bilo.

Čak i ako ne prakticirate takvo snimanje, sudjelovanje u grupama u Viber ili WhatsApp aplikacijama sigurno jamči punjenje memorije telefona svim i svačim. Nečim što bi u najmanju ruku, primjera radi, zbunilo sugovornika kome ste predali telefon kako bi mu pokazali fotografije klinaca ili ogrebotine na automobilu koju ste tog dana zaradili.

Zaštitu privatnosti ovog tipa kompanija Google je ponudila još u lipnju na Pixel 3 telefonu, a zove se The Locked Folder. Nešto kasnije, u rujnu 2021. najavljeno je da će se ova opcija uskoro pojaviti i na ostalim Android telefonima, što se ovih dana (u ovisnosti od proizvođača) i dogodilo. Riječ je, naravno, o posebnom folderu u Google Photos aplikaciji u kojoj smještate fotografije ili video snimke koje su isključivo za vaše oči. Za korištenje ove opcije neophodna je verzija Android operativnog sustava od 6 pa naviše.

Kako se koristi Locked Folder

Otvorite Photos aplikaciju, odaberite Library i potom Utilities u kojoj se nalazi opcija Set up Locked Folder. Tu možete postaviti lozinku ili neki drugi način zaštite. Kad ste to završili dovoljno je označiti bilo koju fotku ili video, potražiti meni u gornjem desnom uglu i odabrati Move To Locked Folder.

Uslijed prirode same opcije sadržaj u ovom folderu neće se čuvati na cloudu pa ga treba negdje sačuvati na sigurnom, ukoliko mijenjate telefon ili resetirate postojeći kako i taj folder ne bi bio izbrisan.

Sigurni folder
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI