Googleov web preglednik omogućuje sigurnije pregledavanje za djecu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Googleov web preglednik omogućuje sigurnije pregledavanje za djecu

Autor Ivan Vukić

Dostupno je i automatski prevođenje web stranice s jezikom koji ne govorite

 Chrome Vlastite teme uz pomoć AI (3).jpg Izvor: Google blog

Od sada možete spremiti svoje grupe kartica u web pregledniku Chrome, a dostupno je i sigurnije pregledavanje sadržaja i istraživanje za djecu. Krenimo od spremanja grupe kartica za kasnije pregledavanje.

Google otkriva kako od sada možete spremiti i otvoriti grupe kartica na stolnim (desktop) uređajima kada ih trebate. To olakšava čišćenje vaše trake s karticama i fokusiranje na ono što trebate obaviti upravo sada. Kako biste to napravili potrebno je desnom tipkom miša kliknuti karticu i odabrati Dodaj karticu grupi.

 Chrome snimanje tabova za kasnije.jpg Izvor: Google Chrome

Zatim uključite Spremi grupu i vaša će se grupa pojaviti na traci oznaka. Kako biste uklonili grupu s trake kartica, ali je zadržali za kasnije, desnom tipkom miša kliknite zaglavlje grupe i odaberite Sakrij.

Sljedeće što trebate napraviti je da se na drugom stolnom računalu prijavite i pogledate svoje grupe na traci oznaka. Jedan savjet: na traci s karticama kliknite zaglavlje grupe kako biste saželi grupu.

Veća sigurnost djece na internetu

Pomozite svojem djetetu da bude sigurnije na internetu. Ako ste roditelj i vaše dijete koristi Chrome možete upotrijebiti Family Link kako biste postavili ograničenja web stranica i učinili ih sigurnijim na mreži.

 Chrome sigurnost djece.jpg Izvor: Google Chrome

Za početak vaše će dijete trebati vlastiti nadzirani Google račun. Posjetite Family Link kako biste upravljali web-lokacijama koje mogu posjetiti u Chromeu. Pomozite im da se prijave na vlastiti Chrome profil kako bi se primijenili vaši izbori Family Linka za Chrome. Ako vaše dijete ipak želi posjetiti blokiranu stranicu može vas pitati za dopuštenje.

Prevedite web stranice

Zašte ne biste na web stranici s jezikom koji ne razumijete omogućili automatski prijevod, u trenutku kada je to potrebno. Ne morate kopirati tekst i odlaziti u drugu Googleovu aplikaciju Prijevod, kako biste razumjeli napisano.

 Chrome Translate Prevoditelj.jpg Izvor: Google Chrome

Kako biste omogućili automatski prijevod web stranice na željeni jezik ili više jezika otvorite izbornik preglednika Chrome i odaberite Postavke. Zatim odaberite Jezici u bočnom izborniku te uključite Use Google Translate i dodatno prilagodite opcije prema svojim preferencijama.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI