DAN SIGURNIJEG INTERNETA: Minecraft Education lansira Good Game | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

DAN SIGURNIJEG INTERNETA: Minecraft Education lansira Good Game

Autor Davor Dakić

Igrači se tijekom igranja trebaju osjećati sigurnima, ali mrežna okruženja imaju i razne izazove

 Minecraft Education CyberSafe Good Game  (3).jpg Izvor: Youtube

Uoči Dana sigurnijeg interneta Minecraft Education stvorio je novi dodatak CyberSafe kolekciji impresivnih Minecraft svjetova. Osmišljeni su kao pomoć mladima da ostanu sigurni, sretni i napreduju na internetu.

CyberSafe: Good Game je zabavna avantura temeljena na priči koja pomaže igračima da razumiju odgovornosti, alate, odgovore i strategije koje omogućuju zdrave online interakcije, suradnju i nagrađujuća digitalna iskustva.

Korisnici Minecraft Educationa mogu pronaći CyberSafe: Good Game u knjižnici, a također je dostupan besplatno za Minecraft Bedrock igrače na Minecraft Marketplaceu.

Cyber Safe: Good Game - službena najava za Minecraft
Izvor: Youtube

Glavna stvar je avantura kroz online igranje. CyberSafe: Good Game odvija se neposredno prije ljetnih praznika dok grupa prijatelja raspravlja o tome kako zajedno preći na višu razinu u svojoj omiljenoj igrici. Nažalost, jedan od njihovih prijatelja ne može igrati jer su slomili kontroler nakon niza frustrirajućih susreta s online nasilnicima.

Kako bi pomogli svom prijatelju igrači stvaraju Good Game Guide (Vodič za dobru igru). Ovaj će vodič pružiti korisne strategije za upravljanje izazovnim situacijama na mreži kao podršku sigurnijem i ugodnijem iskustvu igranja.

 Minecraft Education CyberSafe Good Game  (1).jpg Izvor: Youtube

U CyberSafe: Good Game igrači se susreću s uobičajenim problemima koje bi mogli iskusiti u online prostorima, uključujući online nasilnike koji sabotiraju njihov uspjeh, pretjerano ometanje chata u igri, neprikladna zaslonska imena itd.

U svakom scenariju imat će priliku upotrijebiti prave alate za rješavanje problema. Igrači mogu odlučiti ignorirati, ispraviti, isključiti ili prijaviti ponašanje. Nakon svakog izazova igrači će razmisliti o onome što su doživjeli i dodati unos u svoj Good Game Guide. Na kraju avanture moći će koristiti ovaj vodič kao kodeks ponašanja za svoja buduća iskustva online igranja.

 Minecraft Education CyberSafe Good Game  (4).jpg Izvor: Youtube

Kroz CyberSafe: Good Game naglašava se odgovornost i postupanje s drugima s poštovanjem, ljubaznošću i obzirnošću kada ste na mreži. Okvir igre koji se temelji na izazovima omogućuje igračima primjenu učinkovitih alata i strategija u prostoru za igranje, dajući im prilike za uvježbavanje odgovarajućih odgovora, normalizirajući njihovu upotrebu i potičući empatiju i odgovorno digitalno ponašanje.

Kako svijet postaje sve više prožet tehnologijom ključno je da mladi ljudi nauče gledati na digitalne prostore kao na forume koje mogu koristiti kako bi učinili svijet boljim.

 Minecraft Education CyberSafe Good Game  (2).jpg Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI