Vodič za pametno dijete kroz internetski svijet čuda | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Vodič za pametno dijete kroz internetski svijet čuda

Autor Krunoslav Ćosić

Publikacija Europske komisije namijenjena je djeci osnovnoškolske dobi

 Vodič za pametno dijete kroz internetski svijet čuda (2).jpg Izvor: ecc-croatia.hr

Europska komisija kroz publikaciju Vodič za pametno dijete kroz internetski svijet čuda želi najmlađe korisnike interneta, kroz mnogo zanimljivih, zabavnih i korisnih informacija, naučiti kako internet funkcionira i kako se njime koristiti na siguran način.

Interaktivnu publikaciju osmislila je poljska zaklada Kosmos dla Dziewczynek (Svemir za djevojčice), a dostupna je na sva 24 službena jezika Europske unije, uključujući i hrvatski.

Publikacija na jednostavan način prezentira djeci kako kritično promišljati o strancima koje sretnu na internetu, prijevarama, lažnim vijestima i tvrdnjama osoba s interneta. Kroz niz zabavnih izazova na jednostavan način mogu usavršiti svoje internetske vještine.

 Vodič za pametno dijete kroz internetski svijet čuda (4).jpg Izvor: ecc-croatia.hr

Današnji pametni telefoni su korisni, ali istovremeno skrivaju i zamke pa je posebno poglavlje posvećeno upravo toj temi - djeci se objašnjava dobivanje sumnjivih poruka od nepoznatih osoba ili zlouporaba fotografija koje objave na internetu.

Djeca će naučiti o neprimjerenoj komunikaciji na društvenim mrežama i kakve sve neželjene troškove mogu napraviti aplikacije. Osvijestit će se o provođenju previše vremena u pregledavanju sadržaja na internetu.

 Vodič za pametno dijete kroz internetski svijet čuda (3).jpg Izvor: ecc-croatia.hr

Dezinformacije su područje o kojem će djeca naučiti rješavajući zadatak u kojem među 4 neobične vijesti o životinjama trebaju pogoditi koja je istinita, a koje lažna. U vodiču će također saznati kako napraviti sigurnu lozinku te što je digitalni otisak i kako ga smanjiti. Objašnjeno je kako funkcionira internet, što skriva selfie fotografija itd.

 Vodič za pametno dijete kroz internetski svijet čuda (1).jpg Izvor: ecc-croatia.hr

Publikaciju je moguće besplatno preuzeti u digitalnom obliku na internetskoj stranici Ureda za publikacije Europske unije.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI