BOLJA ZAŠTITA MLADIH NA INSTAGRAMU: Neće im moći bilo tko slati poruke | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

BOLJA ZAŠTITA MLADIH NA INSTAGRAMU: Neće im moći bilo tko slati poruke

Autor Davor Dakić

Meta za svoju društvenu mrežu smanjuje postavke u porukama za tinejdžere

 Facebook (3) Izvor: Chris Rout / Alamy / Alamy / Profimedia

Meta Platforms nametnula je strože zadane postavke izravnih poruka (direct message) za tinejdžere na Instagramu. Time želi riješiti problem zabrinutosti da su njihove usluge doprinijele krizi mentalnog zdravlja kod mlađih korisnika.

Prema novoj zadanoj postavci tinejdžeri mlađi od 16 godina u SAD-u ili ispod 18 godina u Velikoj Britaniji i Europi više ne mogu primati izravne Instagram poruke od nekoga koga ne prate ili s kim nisu povezani.

 Zima snijeg hladnoća pametni telefon (1).jpg Izvor: Oleg Elkov / Alamy / Alamy / Profimedia

Meta kroz ovaj potez želi pomoći "tinejdžerima i njihovim roditeljima da se osjećaju još sigurnije te da njihovu djecu kroz Instagram DM-ove neće moći kontaktirati nepoznati ljudima", piše Mobile World Live.

Tinejdžeri na nadziranim računima morat će dobiti dopuštenje roditelja za promjenu ove postavke, koja se također odnosi na Facebookov Messenger, još jedan kanal koji često predstavlja mogućnost uznemiravanja.

Uz ovu mjeru div društvenih medija planira pokrenuti novu značajku osmišljenu kako bi zaštitila tinejdžere od gledanja neželjenih i potencijalno neprikladnih slika u njihovim porukama od ljudi s kojima su već povezani. Meta planira pružiti više informacija o toj značajci, koja će također raditi u šifriranim chatovima, kasnije tijekom 2024.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI