STIŽU POVIJESNE PROMJENE: Apple će omogućiti aplikacije trećih strana | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

STIŽU POVIJESNE PROMJENE: Apple će omogućiti aplikacije trećih strana

Autor Ivan Vukić

Apple najavljuje promjene u iOS-u, Safariju i App Storeu u Europskoj uniji

 Apple App Store (2) Izvor: Shutterstock

Bit će to dobro za sve programere mobilnih aplikacija, a promjene uključuju nove opcije za distribuciju aplikacija i obradu plaćanja. Za korisnike promjene uključuju nove kontrole i otkrivanja te proširene zaštite za smanjenje privatnosti i sigurnosnih rizika koje stvara DMA (Digital Markets Act).

Apple je najavio promjene u iOS-u, Safariju i App Storeu koje utječu na aplikacije razvojnih programera u Europskoj uniji u skladu sa Zakonom o digitalnim tržištima (DMA). Promjene uključuju više od 600 novih API-ja, proširenu analitiku aplikacija, funkcionalnost za alternativne preglednike i opcije za obradu plaćanja aplikacija i distribuciju iOS aplikacija.

 Apple App Store Izvor: Shutterstock

Uz svaku promjenu Apple uvodi nove zaštitne mjere koje smanjuju - ali ne uklanjaju - nove rizike koje DMA predstavlja za korisnike u EU.

Nove opcije za obradu plaćanja i preuzimanje aplikacija na iOS-u otvaraju nove mogućnosti za zlonamjerni softver, prijevare i prijevare, nedopušten i štetan sadržaj te druge prijetnje privatnosti i sigurnosti.

Apple zbog toga uvodi zaštitu za iOS aplikacije, autorizaciju za razvojne programere tržišta i otkrivanje alternativnih plaćanja kako bi smanjio rizike. Ipak, čak i uz ove zaštitne mjere ostaju mnogi rizici, piše Apple na svojoj stranici.

 Safari iPhone Apple.jpg Izvor: Shutterstock

Apple sada ima manje mogućnosti za rješavanje drugih rizika uključujući aplikacije koje sadrže prijevare i zloupotrebe ili koje izlažu korisnike nedopuštenom, nepoželjnom ili štetnom sadržaju. Aplikacije koje koriste alternativne engine preglednika - osim Appleovog WebKita - mogu negativno utjecati na korisničko iskustvo uključujući utjecaje na performanse sustava i trajanje baterije.

Programeri mogu početi testirati nove mogućnosti u beta verziji iOS-a 17.4. Nove mogućnosti postat će dostupne korisnicima u 27 zemalja EU-a početkom ožujka 2024.

Dostupan za aplikacije razvojnih programera diljem svijeta Apple je također najavio nove opcije za streaming igara, zajedno s više od 50 nadolazećih izvješća u područjima kao što su angažman, trgovina, korištenje aplikacije i više.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI