TRADICIONALNI NAČINI ZAŠTITE PODATAKA Sve veći rizik od ransomwarea | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

TRADICIONALNI NAČINI ZAŠTITE PODATAKA Sve veći rizik od ransomwarea

Autor Krunoslav Ćosić

Mogu li nova rješenja zaštite podataka odgovoriti na sve buduće poslovne izazove?

 Sigurnost.jpg Izvor: Shutterstock

Novo istraživanje tvrtke Dell Technologies na području zaštite podataka i kibernetičkih prijetnji sustavima organizacija pokazalo je da organizacije nastavljaju napredovati u digitalnoj transformaciji unatoč niskoj razini povjerenja zaposlenika u zaštitu podataka i oporavak od napada.

Čak 82% ispitanika smatra kako trenutna rješenja zaštite podataka neće biti dovoljna za buduće poslovne izazove. Nadalje, većina ispitanika (njih 74 posto) smatra da se prelaskom na rad od kuće povećao rizik od kibernetičkih prijetnji za koje mnogi od njih smatraju da su fatalne za očuvanje ključnih podataka. 67% ispitanika nije sigurno da je nakon kibernetičkog napada moguće oporaviti sve poslovne podatke koji su nužni za nastavak rada.

 Dell Technologies.jpg Izvor: Dell Technologies

To su najnoviji rezultati GDPI istraživanja tvrtke Dell Technologies na području zaštite podataka i kibernetičkih prijetnji sustavima organizacija. Ovogodišnji Dell Technologies Global Data Protection Index anketirao je ključne svjetske IT dionike u svrhu boljeg razumijevanja načina na koje se organizacije bore s povećanim izazovom zaštite podataka i brojnim kibernetičkim prijetnjama.

Za osiguravanje kibernetičke otpornosti potrebna je holistička strategija za identificiranje, zaštitu, otkrivanje, reagiranje i oporavak od ransomwarea i drugih kibernetičkih napada, a ona zahtijeva više slojeva zaštite kako bi se osigurala zaštita ključnih podataka.

Unutar takvog zaštićenog okvira podaci se sa sigurnošću mogu oporaviti te je moguć brz povratak normalnom poslovanju. To je iznimno važno kako bi se vratilo povjerenje ispitanika u rješenja zaštite podataka.

Tradicionalna zaštita podataka i dalje je potrebna, ali kao što GDPI pokazuje, nedovoljno je adekvatna i nije osmišljena za rješavanje novih prijetnji softverskih i drugih napada. Organizacije moraju usvojiti moderna rješenja za zaštitu podataka kako bi išle ukorak s tempom svoje potrošnje novih tehnologija.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI