AUTOMATSKI BLOKATOR: Nova sigurnosna značajka za pametne telefone | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

AUTOMATSKI BLOKATOR: Nova sigurnosna značajka za pametne telefone

Autor Krunoslav Ćosić

Zaštitite svoj Galaxy od opasnih napada kroz koji bi se moglo, bez vašeg znanja, instalirati aplikacije na pametni telefon

 Samsung Auto Blocker Automatski blokator.jpg Izvor: Samsung

Samsung značajku Automatski blokator (Auto Blocker) omogućuje uz One UI 6, a radi se o opcionalnom paketu dodatnih sigurnosnih mjera koji korisnicima nudi veći izbor mogućnosti prilagođavanja koje donosi otvoreni Samsung Galaxy ekosustav.

Kroz Automatski blokator spriječit ćete instaliranja aplikacija iz neovlaštenih izvora. Razne su prednosti svjesnog preuzimanja ovakvih aplikacija, kao što su bolje prilagođavanje korisniku i veća kontrola nad funkcijama uređaja.

Za one koji žele sigurno instalirati ovakve aplikacije nema nikakvih promjena jer je ova funkcija tvornički podešena da bude isključena. Za one koji nemaju naviku instaliranja izvan ovlaštenih izvora aktiviranje Automatskog blokatora ih može dodatno umiriti zaustavljajući porast napada socijalnog inženjeringa poput prevarantskih glasovnih poziva, gdje napadači mogu nagovarati korisnike da instaliraju zlonamjerni softver.

Automatski blokator nudi niz dodatnih kontrola kao što je uključivanje sigurnosnih provjera aplikacija kako bi se otkrio potencijalni zlonamjerni softver i spriječile štetne naredbe i softverske instalacije putem USB kabela. To može pomoći u zaštiti korisnika u situaciji u kojoj netko ima fizički pristup njihovom uređaju, primjerice kada se pametni telefon puni u zračnoj luci.

 Samsung Message Guard.jpg Izvor: Samsung

Uz korištenje značajke Automatski blokator dolazi i ažuriranje antivirusnog programa Zaštita aplikacije za poruke koji umanjuje napade bez klika ili izravne slikovne poruke koje skrivaju zlonamjerni kod. U početku uveden za Google i Samsung aplikacije za razmjenu poruka sada može pomoći u zaštiti korisnika koji koriste popularne aplikacije trećih strana. Na taj način korisnici imaju veći izbor aplikacija koje mogu sigurno koristiti.

Ovime Samsung postavlja temelje za sigurnije mobilno iskustvo korisnika Galaxy uređaja, a značajka Automatski blokator ide korak dalje kombinirajući vodeće sigurnosne standarde s izborom korisnika kako bi korisnicima omogućio da kontroliraju svoj uređaj na svoj način.

Najnovija Samsungova značajka dodatno optimizira mobilno iskustvo za korisnike diljem Galaxy ekosustava. Značajka Automatski blokator je dostupna na uređajima Samsung Galaxy kompatibilnim s One UI 6 koji uskoro dolazi na novije Samsungove pametne telefone, uz ažuriranje na Android 14.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI