ALSO: Iskorištavanje trenutnih i budućih prilika u digitalnom okruženju | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ALSO: Iskorištavanje trenutnih i budućih prilika u digitalnom okruženju

Autor Krunoslav Ćosić

Na događaju je govorio i Vedran Bajer, direktor Microsofta Hrvatska

 ALSO Tehnološka konferencija (2).jpg Izvor: Bozidar Zitnik/Novi Milenij

Channel Trends + Visions 2023: "Leading the Way" predstavio je u Zagrebu najnovije tehnološke trendove. Na godišnjoj tehnološkoj konferenciji okupilo se više od 100 partnera, a događaj je organizirao ALSO, vodeći dobavljač tehnologije za ICT industriju.

U sklopu jednodnevnog skupa sudionici su imali priliku pogledati prezentacije i razgledati izložbene štandove s demo opremom, što im je omogućilo stjecanje dubljeg uvida u najnovije tehnološke inovacije. Događaj je započeo uvodnim obraćanjem koje je održao Dinko Borić, direktor ALSO Croatia.

 ALSO Tehnološka konferencija (1).jpg Izvor: Bozidar Zitnik/Bozidar Zitnik

Tijekom dana brojni predavači iz vodećih tvrtki iz industrije predstavili su svoja rješenja i proizvode. Među govornicima su bili Đenifer Domba Rogović iz Epsona, Kristjan Pugelj iz HP Inc., Ondřej Vlach iz Sophosa, Julien Courtois iz Proofpointa, Ivan Doudin iz Acronisa, Vedran Bajer i Igor Pavleković iz Microsofta Hrvatska, Tanja Ninić iz Impuls savjetovanja, Nemanja Pejić iz Veeam Softwarea te Aleksandar Srećković i Sonja Drmić iz tvrtke ALSO Croatia.

Ove je godine bilo riječi o utjecaju koju kibernetička sigurnost danas ima na razvoj poslovanja u Hrvatskoj. "Tvrtke koje koriste visoki stupanj digitalizacije otpornije su na promjene i izazove vremena u kojem živimo, ali u isto vrijeme trebaju visoki stupanj sigurnosti da bi zaštitili svoje podatke i intelektualna vlasništva“, izjavio je Dinko Borić, direktor ALSO Croatia.

 Dinko Boric ALSO Croatia.jpg
Dinko Borić, ALSO Croatia
Izvor: Bozidar Zitnik/Bozidar Zitnik

Konferencija se održava jednom godišnje, a Fokus Channel Trends+Visions 2023: „Leading the Way“ konferencije bio je na povećanju performansi kroz XaaS, kibernetičkoj sigurnosti, održivom IT-u i transformaciji usluga.

O iskorištavanju trenutnih i budućih prilika u digitalnom okruženju, s naglaskom na važnost digitalizacije koja je snažno povezana s ekonomskim rastom govorio je Vedran Bajer, direktor Microsofta Hrvatska.

Igor Pavleković, Cloud Solution Architect SCI, Microsoft, osvrnuo se na aktualnu temu što umjetna inteligencija nosi u budućnosti IT-ja i koje su njene prednosti na Microsoft Azureu. Microsoft odgovorno korištenje umjetne inteligencije smatra prioritetom te dijeli znanja i educira korisnike širom svijeta kako bi se što lakše i brže prilagodili poslovanju pomoću umjetne inteligencije.

 ALSO Tehnološka konferencija (4).jpg Izvor: Bozidar Zitnik/Novi Milenij

Sonja Drmić, Product Manager Cybersecurity, ALSO Croatia je kroz kratku i zanimljivu prezentaciju dala presjek o kibernetičkim rješenjima u oblaku koju ALSO ima u ponudi na ACMP platformi: Sophos, CrowdStrike, Proofpoint, VadeSecure, Acronis.

Nemanja Pejić, Systems Engineer SEE, Veeam Software, naglasio je važnost backup rješenja u poslovanju te prezentirao Veeam Data platform, proizvod koji modernizira sigurnosnu kopiju, eliminira gubitak podataka i zastoja te štiti podatke od ransomwarea. Sljedeće izdanje CTV konferencije održat će se u proljeće 2024. godine.

 ALSO Tehnološka konferencija (3).jpg Izvor: Bozidar Zitnik/Novi Milenij

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI