ZA STUDENTE FOI-JA Besplatno stjecanje i usavršavanje digitalnih vještina | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ZA STUDENTE FOI-JA Besplatno stjecanje i usavršavanje digitalnih vještina

Digitalne vještine usavršavat će se putem online programa učenja

  Izvor: Microsoft

Putem LinkedIn Learninga, Microsoft Learna i GitHub Learninga studenti, profesori i nenastavno osoblje FOI-ja moći će besplatno steći ili usavršiti svoje digitalne vještine. Fakultet organizacije i informatike (FOI) pridružuje se Microsoftovoj inicijativi stjecanja digitalnih vještina.

FOI će svojim studentima omogućiti da određene nastavne cjeline i ishode učenja na više predmeta ostvare uz potporu izuzetno kvalitetnih digitalnih materijala Microsofta koji integriraju stručno znanje i iskustvo stručnjaka na inovativan, stručan i interaktivan način.

Microsoftova globalna inicijativa stjecanja digitalnih vještina dobila je i svoju lokalnu inačicu u suradnji s hrvatskim obrazovnim institucijama. Veseli nas što je FOI prepoznao našu inicijativu i što će svojim studentima omogućiti učenje uz pomoć naših materijala te ih na taj način pripremiti za tržište rada. Dodatno studenti mogu nadograditi svoje znanje i steći Microsoft certifikate koji su međunarodno priznati širom svijeta. Istraživanja su pokazala da certifikati olakšavaju pronalaženje posla, prelazak na višu poziciju unutar tvrtke i omogućavaju bolju plaću za rad“, naglasila je Tatjana Skoko, direktorica Microsofta Hrvatska.

  Izvor: FOI

Studenti će u sklopu više predmeta imati mogućnost odabrati nastavnu cjelinu koja je pokrivena određenim digitalnim materijalom Microsofta te certifikatom i na taj način samostalno oblikovati svoj „put učenja“ (learning path) kroz predmet. FOI će mogućnosti besplatnog online učenja komunicirati i FOI alumnijima i svi drugim zainteresiranim članovima FOI zajednice.

Tijekom 9 mjeseci trajanja inicijative Microsoftove certifikate u Hrvatskoj je steklo 646 osoba, što Hrvatsku pozicionira na visoko 3. mjesto unutar regije Srednje i Istočne Europe u kojoj su 24 zemlje.

Globalna inicijativa stjecanja digitalnih vještina pokrenuta je u ljeto 2020. godine kao odgovor na javnozdravstvenu krizu i promjene na tržištu rada uzrokovane krizom. U ožujku 2021. Microsoft Hrvatska pokrenuo je lokalnu inicijativu koja nadopunjava mogućnosti online učenja mentoriranjem, radionicama i webinarima u organizaciji hrvatskih obrazovnih institucija kako bi se hrvatskim polaznicima pružile dodatne opcije cjeloživotnog učenja i stjecanja digitalnih vještina.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI