SAMSUNG KNOX: Znate li po čemu je platforma dobila naziv? | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SAMSUNG KNOX: Znate li po čemu je platforma dobila naziv?

Autor Krunoslav Ćosić

Sigurnosna platforma tvrtke Samsung Electronics slavi svoj 10 rođendan

 Samsung-Knox-News-Thumb-1440x960_final.jpg Izvor: Samsung

Cijelo jedno desetljeće s nama je Samsungova sigurnosna platforma, a dio je pametnih telefona Galaxy. Knox štiti milijarde korisnika diljem svijeta te uz njega Samsung ulazi u novu eru sigurnosti uređaja.

2013. godine je Knox prvi put predstavljen na Mobile World Congress (MWC) događaju u Barceloni. To desetljeće donijelo je svjetsku razinu mobilne zaštite za brojne korisnike diljem svijeta, tijekom kojeg se Samsung Knox razvio u sveobuhvatnu, sigurnosnu platformu koja danas predstavlja sinonim za zaštitu milijarde korisnika i tvrtki. Razvojem Knox Matrix platforme, tvrtka Samsung donosi novu razinu sigurnosti za mobilne uređaje.

 Knox_Twitter_800x800_05.jpg Izvor: Samsung

Knox Matrix platforma predstavlja Samsung viziju budućnosti u kojoj se, uređaji povezani u ekosustav, mogu međusobno štititi, isto kao i da štite osobne podatke svojih korisnika. Taj sveobuhvatni pristup sigurnosti postat će sve važniji kako se sve više različitih uređaja i aspekata života korisnika bude povezivalo.

Korisnici diljem svijeta već sada imaju i koriste različite povezane uređaje, od pametnih telefona i televizora pa sve do hladnjaka i robotskih usisavača. Prisustvo od preko 14 milijardi povezanih uređaja na tržištu pokazuje trend prostranosti ovog portfelja, ali ne i znakove njegovog sužavanja.

 Knox_Twitter_800x800_04.jpg Izvor: Samsung

Platforma je dobila naziv po jednom od najbolje osiguranih mjesta na svijetu trenutno nudi tri ključne funkcionalnosti Knox Matrix platforme koje osiguravaju uspješnu zaštitu. Trust Chain omogućava uređajima da međusobno nadgledaju prijetnje.

Treći Credential Sync nudi sigurno slanje povjerljivih informacija korisnika prilikom njihova prijenosa između uređaja dok Cross Platform SDK omogućava uređajima koji imaju različite operativne sustave i platforme (uključujući, ali ne ograničavajući se na Android, Tizen i Windows) da se pridruže Knox Matrix platformi s dosljednim sigurnosnim standardima. Tako uređaji mogu biti sigurni, čak i u hiper povezanom svijetu.

 Knox_Twitter_800x800_03.jpg Izvor: Samsung

Samsung predviđa da će Knox Matrix upozoriti svoje korisnike na potencijalno nesigurne situacije kao što je korištenje starog firmvera, nudeći rješenje i prijedloge za sve sljedeće korake. Moć Knox Matrix platforme i zaštita povezanog ekosustava bit će demonstrirana u fazama, počevši sa Samsung Galaxy uređajima, kao što su pametni telefoni i tableti.

Modeli koji podržavaju Knox Matrix platformu bi će dostupni od 2024. godine uz tri osnovne funkcionalnosti, a nove se očekuju putem ažuriranja. To će se proširiti i na Samsung kućanske uređaje u naredne dvije do tri godine, a nakon toga će uslijediti i partnerski uređaji. Razvoj kompatibilnosti partnerskih uređaja već je u tijeku.

 Knox_Twitter_800x800_03.jpg Izvor: Samsung

 Knox_Twitter_800x800_02.jpg Izvor: Samsung

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI