BAŠ SU KORISNE: Plave kvačice stižu na Gmail | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

BAŠ SU KORISNE: Plave kvačice stižu na Gmail

Autor Smartlife

Za razliku od drugih platformi, Google neće naplaćivati plave kvačice

  Izvor: Profimedia

Google je najavio da plave kvačice dolaze na Gmail. Iako vam je vjerojatno muka od ove ikone za potvrdu na platformama kao što su Twitter, Facebook i Instagram, plave kvačice na Gmailu zapravo će vam dobro doći jer će vam pomoći razlikovati prijevare od potvrđenih e-poruka poznatih marki.

Ovih dana automatski ćete moći vidjeti plave kvačice u svom sandučiću ako ste primili e-mail od tvrtke koja koristi funkciju BIMI (Brand Indicators for Message Identification). Korištenje značajke BIMI zahtijeva od pošiljatelja implementaciju jake autentifikacije i provjere logotipa marke. To omogućuje tvrtkama da prikazuju svoj logotip kao sliku avatara u e-porukama, uz svoje ime i adresu.

 Gmail-BIMI.jpg Izvor: Google

Korisnici usluge Gmail sada će vidjeti kvačicu pored imena pošiljatelja koji su usvojili BIMI, što im dodatno pomaže u prepoznavanju legitimnih e-poruka i izbjegavanju phishing napada ili prijevare.

Google kaže da snažna autentifikacija pomaže korisnicima i sigurnosnim sustavima da prepoznaju i zaustave neželjenu poštu dok pošiljateljima omogućuje da iskoriste povjerenje u svoju marku.

Plave Gmail kvačice već su se počele pojavljivati, a ako ih i dalje ne vidite Google kaže da ćete morati pričekati do tri dana.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI