INTERNETSKO UZNEMIRAVANJE: Koliko je ženama važan VPN? | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

INTERNETSKO UZNEMIRAVANJE: Koliko je ženama važan VPN?

Autor Davor Dakić

Prema studiji Pew Research Centera 21% žena doživjelo je online uznemiravanje

 VPN (1).jpg Izvor: Pixabay

Internet je promijenio način na koji komuniciramo i komuniciramo, ali je donio i nove izazove u naše živote, posebno za žene. S porastom internetskog uznemiravanja i internetskog uhođenja, žene su postale ranjivije na internetske prijetnje.

Zašto ženama treba VPN, kako se zaštititi na internetu i zašto je VPN Proxy Master najbolji izbor za online sigurnost žena?

Zašto su žene ranjivije na internetsko uznemiravanje?

Prema studiji Pew Research Centera 21% žena doživjelo je online uznemiravanje, u usporedbi s 9% muškaraca. Veća je vjerojatnost da će žene doživjeti teške oblike internetskog uznemiravanja, uključujući uhođenje, seksualno uznemiravanje i fizičke prijetnje.

Zašto ženama treba VPN?

VPN ili virtualna privatna mreža neophodna je za online sigurnost žena. VPN kriptira vaš internetski promet i skriva vašu IP adresu, onemogućujući bilo kome da uđe u trag vašim mrežnim aktivnostima. Cyberstalkeri, hakeri i vladine agencije ne mogu pratiti vaše online kretanje niti pristupiti vašim osobnim podacima. VPN vam također omogućuje zaobilaženje cenzure i pristup manje dostupnom sadržaju.

 VPN (4).jpg Izvor: Pixabay

Žene mogu biti ranjivije na internetsko uznemiravanje, uhođenje i druge oblike kibernetičkog kriminala. VPN Proxy Master može pomoći u zaštiti njihove privatnosti i sigurnosti tako što šifrira njihov internetski promet i maskira njihovu IP adresu, što zlonamjernim akterima otežava praćenje njihovih mrežnih aktivnosti.

Žene mogu živjeti u zemljama u kojima su određene web stranice ili internetski sadržaji ograničeni ili cenzurirani. VPN može pomoći ženama da zaobiđu ova ograničenja i pristupe informacijama kojima inače ne bi mogle pristupiti.

Žene koje koriste javni Wi-Fi, kao što su kafići ili zračne luke, izložene su riziku da se njihove online aktivnosti nadziru ili hakiraju. Uz VPN ćete na javnom Wi-Fi-ju imati sigurno pregledavanje.

 VPN (3).jpg Izvor: Pixabay

VPN može pomoći u osiguranju sigurnog pregledavanja tako što šifrira njihov internetski promet i otežava kibernetičkim kriminalcima presretanje podataka. S više ljudi koji rade na daljinu, uključujući žene, VPN može pomoći osigurati sigurne veze s mrežama i resursima tvrtke s bilo koje lokacije.

Općenito, VPN može pomoći ženama da zaštite svoju privatnost i sigurnost na internetu, pristupe informacijama kojima inače ne bi mogle pristupiti i osiguraju sigurno pregledavanje javnih Wi-Fi mreža.

 VPN (5).jpg Izvor: Pixabay

Kako se žene mogu zaštititi na internetu?

Osim korištenja VPN-a, žene mogu poduzeti i druge mjere kako bi se zaštitile na internetu, poput nedijeljenja svojih lozinki, korištenja dvofaktorske autentifikacije i izbjegavanja javnih Wi-Fi mreža.

Žene također trebaju biti oprezne s informacijama koje dijele na internetu, uključujući svoju lokaciju, osobne podatke i fotografije. Osim toga, žene bi trebale pokriti svoju web kameru kada je ne koriste kako bi spriječile neovlašteni pristup.

 VPN (2).jpg Izvor: Pixabay

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI