UZ FIREFOX RELAY: Zaštitite svoju privatnost i svoj telefonski broj | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

UZ FIREFOX RELAY: Zaštitite svoju privatnost i svoj telefonski broj

Autor Davor Dakić

Mnogi olako dijele svoj broj telefona, naročito za nagradne igre i razne programe lojalnosti

 Cyber sigurnost (2).jpg Izvor: Acronis

Kada svoj osobni broj telefona podijelite s bilo kim izvan kruga svoje obitelji i prijatelja to svima njima u biti daje dopuštenje da vas mogu nazvati u bilo koje doba dana. Može to značiti automatske pozive za vrijeme ručka i večere, a da ne spominjemo neželjene tekstualne poruke tijekom noći.

Razmislite koliko ste puta podijelili svoj broj telefona bez da ste o tome puno razmišljali? Uzmite u obzir one maloprodajne programe vjernosti koji obećavaju velike popuste i dobre ponude. Kada se prijavite i prihvatite uvjete pružanja usluge, također pristajete na dijeljenje svojih osobnih podataka kao što je vaš telefonski broj s tim tvrtkama – plus svim njihovim partnerima odnosno trećim stranama.

Dijeljenje vaših podataka između više tvrtki povećava šanse da vaši podaci procure van, do onih koji ih ne bi trebali imati. Prije nego što shvatite što se dogodilo vaš je broj dospio na popis neželjenih pozivatelja.

Od svojeg lansiranja 2020. godine Firefox Relay je prvi proizvod koji se bavi privatnošću te skriva vašu pravu e-adresu kako bi zaštitio vaš identitet. Blokirali su više od 1,3 milijuna neželjenih e-poruka iz pretinaca pristigle pošte dok su prave adrese e-pošte sačuvane od alata za praćenje diljem weba.

 Firefox Relay 1.jpg Izvor: Mozilla Firefox

Za korisnike Firefox Relaya zaštita privatnosti tu ne prestaje. Nova značajka, koju su zatražili korisnici, namijenjena je zaštiti osobnih telefonskih brojeva. Maskiranje telefonskog broja kroz Firefox Relay dostupno je pretplatnicima te značajke i može joj se pristupiti putem web stranice Firefox Relay.

Nakon što nadogradite svoju pretplatu na plan maskiranja telefonskog broja, generirat će se telefonski broj koji ćete koristiti. Svaki mjesec dobit ćete do 50 minuta za dolazne pozive i 75 SMS poruka. Svi planovi maskiranja telefonskih brojeva uključuju neograničeno maskiranje e-pošte.

Cijena je 3,99 USD mjesečno za godišnji plan ili 4,99 USD mjesečno za mjesečni plan. Trenutačno je ova značajka dostupna u SAD-u i Kanadi, a uskoro će biti proširena na odlazne pozive i poruke i u drugim regijama.

Kako funkcionira maskiranje telefonskog broja

Bilo da se prijavljujete za programe vjernosti, rezervirate restoran ili nešto kupujete, za što je potreban vaš telefonski broj, od sada možete biti sigurni da vaš osobni telefonski broj neće pasti u pogrešne ruke uz Firefox Relay.

 Firefox Relay 2.jpg Izvor: Mozilla Firefox

Korak 1: idite na relay.firefox.com

Korak 2: odaberite Nadogradi sada na maskiranje telefonskog broja

Korak 3: zatim ćete biti upitani da potvrdite svoj pravi telefonski broj na koji će se pozivi i tekstovi prosljeđivati putem tekstualne poruke. Nakon provjere, generirat će se maska vašeg telefonskog broja. Kako biste mogli pronaći telefonski broj koji je lako zapamtiti preporučit će vam se telefonski brojevi koje možete odabrati.

Korak 4: od sada će se telefonski pozivi i poruke automatski prosljeđivati na vaš pravi broj telefona. Nećete morati preuzimati drugu aplikaciju, a svoje pozive možete provjeriti na telefonu i nadzornoj ploči Firefox Relay.

 Firefox Relay 3.jpg Izvor: Mozilla Firefox

Ako primite tekstualnu poruku možete odgovoriti izravno posljednjem pošiljatelju, što je korisno kada taj trgovac ili tvrtka želi poslati tekst potvrde na telefonski broj. Ako primijetite da primate previše neželjenih poziva ili SMS-ova možete ih jednostavno isključiti za sve telefonske brojeve ili odabrati one koje želite blokirati.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI