ZA OVO SIGURNO NISTE ČULI: Prijenos podataka helikopterom | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ZA OVO SIGURNO NISTE ČULI: Prijenos podataka helikopterom

Autor Igor Martić

Znamo da se helikopterom prevoze ljudi, životinje, biljke i stvari, ali zar i podaci?

 Lockheed Martin Sikorsky CH-53K (3).jpg Izvor: Gretchen Lemke/Lockheed Martin Corporation

Zrakoplovna i obrambena tvrtka Lockheed Martin udružila se s AT&T kako bi testirala prijenos podataka helikopterom koristeći privatnu mobilnu mrežu kao dio stalnih napora da se 5G uključi u vojna okruženja.

Lockheed Martin koristio je mmWave mrežu za slanje podataka iz helikoptera Black Hawk smještenog na aerodromu u operativni centar, što je trajalo manje od pet minuta, prenosi Mobile World Live. Trenutačno je potrebno oko 30 minuta da se ukloni podatkovni uložak iz zrakoplova i izvuče informacija.

 Lockheed Martin Sikorsky CH-53K (1).jpg Izvor: Dane Wiedmann/Lockheed Martin

AT&T je prenio podatke iz helikoptera pomoću zemaljske opreme za podršku koja je poslala informacije u Lockheedovu 5G.MIL mrežu, sustav koji kombinira vojne komunikacije s taktičkim mogućnostima pristupnika i 5G kako bi se osigurala sigurna povezanost.

Ugrađeni sustavi hvataju, nadziru i procjenjuju podatke o zrakoplovu koje generiraju stotine senzora. Informacije su obrađene i distribuirane putem pilot mreže Lockheed do 5G testnog mjesta.

Test je proveden kako bi se dokazala interoperabilnost između mreža kao dio napora da se ubrzaju operacije održavanja i poboljša spremnost zrakoplova. Lance Spencer iz AT&T-ja izjavio je da je test jedan od primjera kako se 5G može koristiti za "obranu, komercijalno zrakoplovstvo i srodna područja".

 Lockheed Martin Sikorsky CH-53K (2).jpg Izvor: Gretchen Lemke/Lockheed Martin Corporation

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI