KENIJSKI MINISTRI: Odustali su od suspenzije Mete | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

KENIJSKI MINISTRI: Odustali su od suspenzije Mete

Autor Ivan Vukić

Facebook se suočava s optužbama za govor mržnje

 Kenija pametni telefon.jpg Izvor: Millenius / Alamy / Alamy / Profimedia

Kenijski ministar ICT-a navodno je odbacio prijedloge vladinog tijela da bi se Facebook suočio sa suspenzijom u zemlji zbog nepoštivanja pravila o govoru mržnje. Ministar za ICT Joseph Mucheru rekao je Reutersu da Kenija ne planira zatvoriti nijednu platformu, ističući uvjerenje u slobodu tiska, bilo u tradicionalnom ili online obliku.

Mucheruovi komentari slijede upozorenje državnog Povjerenstva za koheziju i integraciju (NCIC), koje je optužilo Facebook da krši ustav i zakone. Konkretno, da se nije uhvatio u koštac s govorom mržnje i poticanjem na platformi uoči nacionalnih izbora zakazanih za 9. kolovoza.

Povjerenik NCIC-a Danvas Makori rekao je za Reuters da je Facebook sebi dopustio da bude “vektor govora mržnje i poticanja, dezinformacija i dezinformacija”. Komisija je dodala da su njezini interni nalazi potkrijepljeni neovisnim izvješćem zagovaračke skupine Global Witness koja je otkrila da je Facebook objavio više od desetak političkih oglasa.

 Afrika pametni telefon (2).jpg Izvor: Shutterstock

Eskalirajući stvar, NCIC je dodao da je održao razgovore s regulatornim tijelom za komunikacije Kenije i da će preporučiti obustavu rada Meta Platforme. Međutim, očito nema podršku šire vlade. Uz komentare ministra ICT-ja kenijski ministar unutarnjih poslova Fred Matiangi također se usprotivio suspenziji Facebooka.

Matiangi je optužio NCIC za donošenje "nasumičnih" odluka i istaknuo da nema "ovlasti nikoga zatvoriti". Meta Platforms izjavila je da je poduzela korake za uklanjanje govora mržnje i huškačkog sadržaja te da će nastaviti s naporima prije izbora.

Iako nam se Kenija čini dalekom i manje bitnom temom, interesantno je pogledati što se u određenim zemljama događa što se tiče nadzora sadržaja i sprječavanja govora mržnje, a što bi se vrlo lako moglo proširiti i na druge zemlje.

 Afrika pametni telefon (1).jpg Izvor: Shutterstock

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI