'Apple provodi monopol pri beskontaktnim plaćanjima' | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

'Apple provodi monopol pri beskontaktnim plaćanjima'

Autor Davor Dakić

Grupnu tužbu protiv Applea pokrenula je financijska grupa Affinity Credit Union

 Apple pay (2).jpg Izvor: Apple

Apple je pod optužbom da koristi svoju tržišnu dominaciju s iPhone uređajima kako bi uspostavio vodeću poziciju u mobilnom plaćanju, smatra financijska grupa Affinity Credit Union te tvrde da je Apple uspostavio monopol nad beskontaktnim plaćanjem na iOS uređajima, prisiljavajući izdavatelje kartica koje su kompatibilne s Apple Payom da plaćaju naknade.

Kreditna unija predvodi proces za koji se nadaju da će im se pridružiti izdavatelji kartica kako bi pokrenuli tužbu, prenosi Mobile World Live. Affinity Credit Union tvrdi da su korisnici iPhonea prisiljeni koristiti Apple Pay ako žele koristiti uslugu tap and go budući da tvrtka ograničava druge financijske institucije, poput Citija i American Expressa, da pokrenu sličnu značajku na svojim aplikacijama i sučeljima. Apple može izdavateljima kartica naplaćivati naknade.

 Apple Pay (1).jpg Izvor: Apple

Affinity Credit Union u svojoj tužbi tvrdi da Apple izdavateljima naplaćuje 0,15 posto na svaku transakciju kreditnom karticom i 0,05 posto na debitnim karticama dok konkurenti Google Pay i Samsung Pay ne naplaćuju nikakve naknade.

Ukupno, Affinity Credit Union tvrdi da su naknade generirale milijardu dolara za Apple u 2019., za koje predviđa da će se učetverostručiti do 2023. Kreditna unija tvrdi da Apple krši antimonopolski zakon dopuštajući samo Apple Payu da izvršava NFC plaćanja na svojim uređajima.

Apple je Europskoj komisiji, koja je u procesu istrage Appleovih plaćanja, prenio da ne može omogućiti vanjski pristup NFC-u na njihovim uređajima, a razlog su sigurnosni problemi.

 Apple NFC.jpg Izvor: Apple

Provjera prakse plaćanja dolazi u vrijeme kada Apple osjeća pritisak od strane regulatora diljem svijeta, a vlasti uzimaju na nišan politike App Store trgovine s aplikacijama, značajke praćenja i opću tržišnu dominaciju u tehnologiji.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI