INSTAGRAM IMA RJEŠENJE: Žele zabraniti pristup mlađima od 13 godina | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

INSTAGRAM IMA RJEŠENJE: Žele zabraniti pristup mlađima od 13 godina

Autor Smartlife

Imamo lošu vijest za klince - Instagram će procjenjivati starost skeniranjem lica

 Skeniranje-lica.jpeg Izvor: Pexels

Meta se udružila s kompanijom Yoti kako bi riješili problem s kojim se suočavaju i druge društvene mreže – starošću svojih korisnika. Odnosno, kako spriječiti mlađe od 13 godina da pristupaju platformi.

Kompanija sada testira manje konvencionalno rješenje - umjetnu inteligenciju koja skenira lica i procjenjuje starost korisnika.

Instagram do 2019. godine od novih korisnika nije tražio unos datuma rođenja, ali zahtijeva provjeru starosti samo kada tinejdžeri pokušaju izmijeniti datume rođenja kako bi pokazali da imaju 18 ili više godina. Djelomično je to razlog zašto 40% djece mlađe od 13 godina koristi ovu platformu i druge društvene mreže, prema studiji od prošle godine.

Instagram trenutno provodi verifikaciju starosti tako što od korisnika traži da pošalju slike identifikacijskog dokumenta kao što su osobna iskaznica, vozačka dozvola ili izvod iz matične knjige rođenih. Kompanija sada testira dvije dodatne metode - društveno jamčenje i provjeru starosti putem video selfija.

Metoda jamčenja zahtijeva da tri zajednička pratitelja potvrde starost osobe, a oni također moraju imati više od 18 godina te da u to vrijeme ne jamče ni za koga drugog kao i da ispunjavaju druge mjere zaštite koje Instagram ima.

Metoda video selfija je veoma zanimljiva. Jednom kada netko postavi snimku sebe Meta ga dijeli s neovisnom kompanijom pod nazivom Yoti koja koristi strojno učenje obučeno na "stotinama tisuća“ slika, kako bi se procijenila starost osobe.

Riječi "Meta" i "dijeljenje podataka" ne izazivaju ružičaste osjećaje, ali jamči da će obje kompanije brisati sve informacije sa svojih servera nakon što se proces provjere završi. Možete i sami na ovom linku isprobati kako Yoti tehnologija radi. Mi smo je testirali na dvije odrasle osobe i na djetetu, a procjena je bila točna.

Preciznost Yoti tehnologije varira u ovisnosti od faktora kao što su starosni rasponi, tonovi kože i spol – žene s tamnijom kožom imaju najmanje točnu procjenu (+/- 3,47 godina). Kompanija je priopštila da je njezin sustav 98,91% točan u identifikaciji 6-11-godišnjaka kao mlađih od 13 godina, ali nije spominjala 12-godišnjake. Yoti također tvrdi da je 99% točna u pogađanju jesu li ljudi od 18 godina stariji ili mlađi od 25 godina, što ionako ne bi bilo od velike koristi u ovoj situaciji.

Tinejdžeri su testirali našu tehnologiju procjene dobi
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI