BROJ SIGURNOSNIH PRIJETNJI: U značajnom je porastu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

BROJ SIGURNOSNIH PRIJETNJI: U značajnom je porastu

Autor Krunoslav Ćosić

Kibernetički kriminal bi do 2025. godine svijet mogao koštati 10,5 bilijuna USD godišnje

 Microsoft_sigurnost_1.jpg Izvor: Aaron Leitz Photography/© 2016 Aaron Leitz Photography

Tijekom protekle godine broj sigurnosnih prijetnji u svijetu značajno je rastao – iznosio je 6 bilijuna USD dok je prije deset godina iznosio 3 bilijuna USD. Prošle godine je Microsoft Security blokirao više od 9,6 milijardi zlonamjernih prijetnji i više od 35,7 milijardi phishing i drugih zlonamjernih e-mailova.

Microsoft Security aktivno prati više od 35 obitelji ransomware virusa, kriminalne aktivnosti i 250 jedinstvenih aktera prijetnji unutar promatranih država, a Microsoft tehnologija svake sekunde blokira više od 900 pokušaja krađe lozinke.

Kako se povećava broj sigurnosnih napada, tako se mora povećavati i naša obrana. Sama tehnologija nije dovoljna za obranu od kibernetičkog kriminala. Tehnologija je ključna, no upravo kombinacija vodećih tehnologija, sveobuhvatnih obavještajnih podataka o prijetnjama i visokokvalificiranih stručnjaka čine zaista učinkovitu sigurnosnu poziciju.

 Microsoft_sigurnost.jpg Izvor: Aaron Leitz Photography/© 2016 Aaron Leitz Photography

U SAD-u nedostaje stručnjaka za sigurnost pa 1 od 3 sigurnosne pozicije nije popunjena. Zato tvrtke traže vanjsku podršku za sigurnosne usluge kao dodatnu podršku stručnjacima unutar tvrtke ili da u potpunosti upravlja njihovim sigurnosnim sustavima.

Microsoft je predstavio novu, proširenu liniju upravljanih sigurnosnih usluga Microsoft Security Experts koja kombinira stručnu tehnologiju s uslugama kojima upravljaju ljudi. Nova usluga omogućava povećanje sigurnosnog tima korisnika ili upravljanje sigurnošću uz pomoć partnera.

Dostupna je i samostalna verzija Microsoft Defender for Business koji malim i srednjim tvrtkama donosi razinu sigurnosti poput one u velikim sustavima, uključujući i detekciju prijetnji i mogućnost odgovora za zaštitu od ransomwarea i drugih sofisticiranih kibernetičkih prijetnji.

 Microsoft Security Experts.jpg Izvor: Microsoft

Kroz tri novo razvijene upravljane usluge može se skalirati timove stručnjaka korisnika kako bi odgovarali potrebama – bez izazova njihovog zapošljavanja i treninga. Time će se pružiti nova kategorija usluga na području sigurnosti, usklađenosti, identiteta, upravljanja i privatnosti.

Microsoft Defender Experts for Hunting namijenjen je korisnicima koji imaju snažan sigurnosni operativni centar, no žele da im Microsoft pomogne u proaktivnom traženju prijetnji u podacima Microsoft Defendera, uključujući krajnje točke, Office 365, aplikacije u oblaku i identitet. Microsoft stručnjaci će ispitati sve što pronađu i zatim predati sve kontekstualne informacije o upozorenju i upute za oporavak kako bi korisnik mogao brzo odgovoriti na prijetnju.

 Microsoft Defender Experts for Hunting.jpg Izvor: Microsoft

Microsoft Defender Experts for XDR namijenjen je korisnicima koji trebaju povećati kapacitet svog sigurnosnog operativnog centra. Defender Experts for XDR je usluga upravljane proširene detekcije i odgovora (XDR) na prijetnju koja se proteže izvan krajnjih točaka kako bi omogućila detekciju i odgovor kroz Microsoft 365 Defender, istražujući upozorenja i koristeći automatizaciju te ljudsku ekspertizu za reagiranje na incidente zajedno s korisnikovim timom.

Microsoft Security Services for Enterprise odgovarat će velikim poslovnim sustavima koji traže sveobuhvatnije usluge kojima upravljaju Microsoft stručnjaci. Kombinira proaktivnu potragu za prijetnjama i upravljani XDR koristeći Microsoftove potpune sigurnosne informacije i upravljanje događajima (SIEM) i XDR da zaštiti sva okruženja u oblaku i sve platforme. Microsoft sigurnosni stručnjaci za klijenta upravljaju uključivanjem, svakodnevnim interakcijama i modernizacijama te reagiraju na incidente.

 Microsoft Security Services for Enterprise.jpg Izvor: Microsoft

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI