PRVI LABORATORIJ: Nokia potiče kibernetičku sigurnost | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PRVI LABORATORIJ: Nokia potiče kibernetičku sigurnost

Autor Krunoslav Ćosić

Uz istraživanje, laboratorij će služiti i za potencijalnih mrežnih prijetnji

 Email prijevara hacker.jpg Izvor: Artem Oleshko / Alamy / Alamy / Profimedia

Finska Nokia pokretanjem prvog end-to-end laboratorija (Advanced Security Testing and Research) želi proširiti zaštitu mreža i istraživati razne scenarije zloupotrebe koji omogućuju kibernetičke napade i predstavljaju prijetnju za sigurnost.

Uz Istraživanje i testiranje novih rješenja laboratorij će identificirati potencijalne mrežne prijetnje. To je prvi laboratorij takve vrste, smješten je u SAD-u te će se koristiti za testiranje vlastitih i partnerskih proizvoda protiv scenarija napada u stvarnom svijetu.

Razlog za pokretanje Laboratorija za napredno testiranje i istraživanje sigurnosti (ASTaR) je 5G te kako su se mreže razvijale, što znači da je bilo više načina napada. Mreže su bile otvorene za hakere, državnu i korporativnu špijunažu zbog mnogih vrsta međusobno povezanih krajnjih točaka, softvera otvorenog koda i upotrebe tehnologije u raznim industrijama.

 cyber kriminal (1) Izvor: Andrew Brookes / ImageSource / Profimedia

U Nokiji od 5G-a očekuju bezbroj novih usluga za potrošače, vlade i tvrtke, ali istovremeno industrija mora biti vrlo oprezna u osiguravanju sigurnosti ovih 5G ekosustava. Nokia s novim laboratorijem želi identificirati na vrijeme sve opasnosti i spriječiti kibersigurnosne napade.

Laboratorij će služiti kao središnje središte znanja o kibernetičkoj sigurnosti šte će se dijeliti u cijeloj Nokiji te s operatorima, poduzećima i vladama. U kampusu Nokia Dallas će raditi stručnjaci za kibernetičku sigurnost sa sjedištem u SAD-u.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI